“Όλοι στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Μυτιλήνη και Καρλόβασι”

“Όλοι στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Μυτιλήνη και Καρλόβασι”

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στη Λέσβο (Μυτιλήνη – Κεντρικά Λύκεια) και στην Σάμο (Καρλόβασι – πλατεία Καρλοβάσου).

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Μαζί με τους εργαζόμενους/ες, τους νέους/ες, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους άνεργους/ες και όλο το δημοκρατικό και προοδευτικό λαό των νησιών μας αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Αγωνιζόμαστε για να σταματήσουμε την δημιουργία των κλειστών φυλακών για τους πρόσφυγες που ετοιμάζονται στα νησιά από την κυβέρνηση και τις φασιστικές συμμορίες που ξεσαλώσουν στην Μόρια κι άλλου με την πλήρη στήριξη των μηχανισμών του κράτους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προωθούνται με την ουσιαστική στήριξη ή ανοχή των άλλων αστικών κομμάτων. Κάτι που εκφράστηκε και στα ψηφίσματα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου όπου με τις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής ταυτίστηκαν η “επίσημη” παράταξη της Ν.Δ. και αυτές που εκφράζουν το ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ Δυστυχώς με αυτό το αστικό μπλοκ επέλεξε να ταυτιστεί και το ΚΚΕ.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά δίνει την μάχη μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανατροπή των  δολοφονικών πολιτικών των Ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη κοινού αγώνα προσφύγων – μεταναστών και μόνιμων κατοίκων σε όλα τα νησιά γιατί μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που θέλουν τα νησιά μας φυλακές ψυχών.

Πλήρη συμφωνία με την ουσία των κυβερνητικών επιλογών έχουν εκφράσει η Περιφερειακή Αρχή αλλά και οι Δημοτικές Αρχές του βορείου Αιγαίου, οι διαφωνίες τους αφορούν δευτερεύοντα ζητήματα (μέγεθος και χωροθέτηση των κλειστών φυλακών για τους πρόσφυγες) και τον τρόπο που αυτή η πολιτική θα περάσει στο λαό των νησιών.

Χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι φασιστικές συμμορίες που λειτουργούν με την πλήρη υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού (αστυνομία, δικαστική εξουσία κλπ) τόσο στην Μόρια όσο και άλλου. Βάζουν στο στόχαστρο τους πρόφυγες και τους μετανάστες για να αθωώσουν την αντιπροσφυγική πολιτική της Ε.Ε. και ελληνικών κυβερνήσεων. Επιτίθενται στους εργαζόμενους στις ΜΚΟ για να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση και της Ε.Ε. που χρηματοδοτούν τις ΜΚΟ. Επιτίθενται σε αλληλέγγυους και το λαϊκό κίνημα αλληλεγγύης διότι γνωρίζουν καλά ότι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα μπορεί να ανατρέψει τις κυβερνητικές πολιτικές.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά αγωνίζεται για:

·Τερματισμό της εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.  Κλείσιμο όλων των βάσεων.

·Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

·Άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών. Ίσα εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες ανεξαρτήτως εθνικότητας. Παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το επιθυμούν.

·Ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και μέσα στη χώρα. Όχι στον γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά.

·Να κλείσουν η Μόρια, η ΒΙΑΛ και το Βαθύ και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα.

·Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με τα ΚΥΤ για το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί ως σήμερα.

·Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου.

·Διαμονή των προσφύγων μέσα στις πόλεις σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, με ίσα δικαιώματα σε εργασία, μόρφωση, υγεία κλπ.

·Να ακυρωθεί στην πράξη η κυβερνητική απόφαση για την δημιουργία των κλειστών κέντρων, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να ανακληθούν οι επίταξεις εκτάσεων γης που προορίζονται για την δημιουργία των νέων κολαστηρίων για τους πρόσφυγες.

·Να ηττηθούν οριστικά οι φασιστικές συμμορίες που δρουν στα νησιά μας.”

The post “Όλοι στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Μυτιλήνη και Καρλόβασι” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση