Στο προσκήνιο το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Στο προσκήνιο το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.

«Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο, να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης, να οργανώσουν νέα κινητοποίηση.Το συνέδριο που ετοιμάζεται απ’ την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είναι συνέδριο παρωδία. Είναι μία πρόκληση».

Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, η Παναγιώτα Πανούση, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στην Τρίπολη.

Η κ. Πανούση, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα κατ’ όνομα συνέδριο, λίγων ωρών, στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο, στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια, τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την προστασία της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της».

Καταλήγοντας η κ. Πανούση, τόνισε, ότι » Το συνέδριο αυτό, θα εποπτεύσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ δεν θέλει να γίνει το συνέδριο, αυτοί που πρωτοστατούν στην απαξίωση των συνδικάτων.

Αντιδρούμε στο να μπει η φυσική εργοδοσία στις δράσεις του συνεδρίου, αντιδρούμε στην νοθεία και ζητάμε τον αποκλεισμό των 53 νόθων αντιπροσώπων που δεν εκπροσωπούν κανέναν και δεν έχουν εκλεγεί με καμία διαδικασία του συνδικαλιστικού κινήματος Έχουμε στείλει και εξώδικη καταγγελία.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν κάνουμε πίσω. Δεν θα δεχθούμε αυτή την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μαζικά στα σωματεία τους. Η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, θα πρέπει άμεσα να εγγράψει στη δύναμή του, το σωματείο ενέργειας των νομών της Πελοποννήσου. Θέλουμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, χωρίς ΜΑΤ, κρατική βία, εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους».

Σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης για το πως βλέπει το ΠΑΜΕ, το θέμα του μελλοντικού σχεδίου νόμου, που θα καθορίζει τους όρους και τις προυποθέσεις, διεξαγωγής πορείας, διαμαρτυρίας και συλλαλητηρίου, σε αστικό περιβάλλον, η κ. Πανούση, δήλωσε ότι ο νόμος αυτός θα ακυρωθεί στην πράξη απ’ τον ίδιο τον κόσμο που θα βγει στους δρόμους για να βρει το δίκαιό του.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς