Η Επιτροπή Ειρήνης κατά της αμερικανικής παρουσίας στην Κεντρική Ελλάδα

Η Επιτροπή Ειρήνης κατά της αμερικανικής παρουσίας στην Κεντρική Ελλάδα

Η Επιτροπή Αγώνα Ν. Μαγνησίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις καταγγέλλει στον λαό της πόλης μας την αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία στην κεντρική Ελλάδα με άξονα το αεροδρόμιο του Στεφανοβίκειου, που διαρκώς επεκτείνεται. Τους αμέσως επόμενους μήνες, αναμένεται ακόμα και ολόκληρη επίλεκτη Μεραρχία, πατώντας στη νέα Συμφωνία για τις βάσεις που υπέγραψαν με τη ΝΔ, που είχε δρομολογηθεί ήδη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετοιμάζουν δε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή των υποδομών της περιοχής στα δολοφονικά τους σχέδια από το 2021 και μετά, με τη χώρα μας σε ρόλο (και) στρατηγικού κόμβου της διεκπεραίωσης δυνάμεών τους στην Ανατολική Ευρώπη απέναντι στη Ρωσία.

Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης, σε επίδειξη που ετοίμασαν οι Αμερικανοί σε Στεφανοβίκειο και Λιτόχωρο, για να δημοσιοποιήσουν κομμάτι των δραστηριοτήτων τους στην περιοχή, με τα ελικόπτερά τους που σταθμεύουν εκεί από πέρυσι τον Οκτώβρη, βάζοντας και την περιοχή μας στο στόχαστρο αντίπαλων κέντρων.

 

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα στις ΗΠΑ να επεκτείνουν την παρουσία τους στη χώρα, προαναγγέλλοντας ότι από Οκτώβρη θα έρθει στο Στεφανοβίκειο ακόμα πιο ενισχυμένη δύναμη από τώρα, κατονομάζοντας συγκεκριμένα την 101η αερομεταφερόμενη μεραρχία τους, που έχει συμμετοχή στις δολοφονικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Σε άλλες δηλώσεις του, αργότερα, ανέφερε ότι η ανάπτυξη της ταξιαρχίας εδώ συνδέεται ευθέως με την αναμενόμενη την άνοιξη άσκηση «Defender 2020», που στην ουσία είναι μια πρόβα πολέμου απέναντι στη Ρωσία και όχι προφανώς άσκηση για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και την άμυνα της χώρας μας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή συστοιχίας «Patriot» στη Σαουδική Αραβία και εξετάζει τα «αιτήματα» για αποστολή και άλλων στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι, όπου ήδη από τις μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν δυνάμεις στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής αποστολής στη χώρα, δείχνοντας ότι δεν έχει πάτο η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα αν η αποστολή των «Patriot» αποδυναμώνει την αντιαεροπορική κάλυψη της χώρας, αφού προφανώς οι ΝΑΤΟϊκές «ανάγκες» δεν υπηρετούν την αποστολή των ΕΔ για υπεράσπιση των συνόρων.

Από τα παραπάνω όχι μόνο καταρρίπτεται ο μύθος ότι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα υποστηρίζει την εθνική μας ασφάλεια, αλλά καταδεικνύει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ με τη Ρωσία, που καμία σχέση δεν έχουν με την εθνική μας ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας!

Η Τουρκία συνεχίζει να επεκτείνει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, μιλά ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, αναρτά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης στον ΟΗΕ, προγραμματίζει γεωτρήσεις ανατολικά της Κρήτης και η χώρα μας συνεχίζει να μην οριοθετεί την ΑΟΖ στην ανατολική πλευρά των συνόρων μας μην τυχόν και δυσαρεστήσει τον μεγάλο Αδελφό!

Και η σημερινή κυβέρνηση, αντί να καταγγείλει και να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στην συστηματική παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, σφιχταγκαλιάζει τη χώρα μας ακόμη περισσότερο με το ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, δεν καταγγέλλει τη συμφωνία για την ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης. Στην πρόσφατη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ οι συμμετέχοντες βουλευτές των αστικών κομμάτων αντί  να καταγγείλουν την πολιτική του ΝΑΤΟ στην περιοχή, απλά έκαναν φασαρία γιατί δεν τους επιτράπηκε ακόμα και να τοποθετηθούν για τα παραπάνω θέματα!!!

Είναι φανερό ότι οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού!

Κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών (Ισραήλ, Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος κλπ). Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης.

 

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μοναδικός στόχος είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή. Η πρόσφατη επιστολή του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Πομπέο αποκαλύπτει πως ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ:

 

«κάνουν πλάτες» στην τουρκική επιθετικότητα που κλιμακώνεται τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο

 δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο

 θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών.

 

Απαιτούμε:

 

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι βάσεις στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα.
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ούτε γη – Ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση