Microsoft Surface Duo 2: Πατέντα αποκαλύπτει πολλαπλές κάμερες

Techblog.gr

Microsoft Surface Duo 2 Cameras

Η Microsoft πριν μερικούς μήνες εντυπωσίασε το κοινό ακολουθόντας εν μέρη τις τάσεις και παρουσιάζοντας τα Surface Duo και Surface Neo. Πρόκειται για δύο foldable smartphones με διπλές οθόνες. Οι συσκευές αυτές δεν έχουν γίνει ακόμη διαθέσιμες στην αγορά, αλλά έχουν αποσπάσει κατά κύριο λόγο θετικά σχόλια.

Το νέο foldable με τις επαναστατικές κάμερες

Το βασικό μειονέκτημα των Surface Duo και Neo είναι οι κάμερες, οι οποίες λέγεται ότι δεν θα ανταγωνίζονται αυτές των flagship smartphones. Κάτι που σύμφωνα με πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα σταματήσει να ισχύει με το Microsoft Surface Duo 2.

Οι κάμερες του νέου foldable δεν ακολουθούν τον τυπικό σχεδιασμό των smartphones, όπου συνήθως βρίσκουμε μία κύρια και μία ευρυγώνια. Αρχικά, το Microsoft Surface Duo 2 θα έχει τέσσερις κάμερες, οι δύο θα λειτουργούν ως πίσω κάμερες και οι άλλες δύο ως μπροστινές.

Τα δύο σετ καμερών φαίνεται να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Οι δύο κάμερες καταγράφουν την ίδια εικόνα δύο φορές, όπως συμβαίνει με τις στερεοσκοπικές φωτογραφίες. Έπειτα, η CPU επεξεργάζεται την πρώτη εικόνα με κόκκινο φίλτρο και τη δεύτερη με κυανό. Εν τέλη, οι δύο εικόνες συνδυάζονται και το αποτέλεσμα μοιάζει με μια ανάγλυφη εικόνα.

Στο κείμενο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας σημειώνεται ότι το Microsoft Surface Duo 2 θα μπορεί να επεξεργάζεται και τις εικόνες που καταγράφουν η τρίτη και η τέταρτη κάμερα. Για την ακρίβεια, όταν ο μεντεσές είναι διπλωμένος το smartphone θα χρησιμοποιεί μόνο τις δύο κάμερες, διαφορετικά θα χρησιμοποιεί και τις τέσσερις.

Όσον αφορά το μεντεσέ αυτός θα είναι μαγνητικός, 360 μοιρών, και θα επιτρέπει στο Surface Duo 2 να διπλώνει όπως επιθυμεί ο χρήστης, είτε προς τα μέσα, είτε προς τα έξω.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος