Μάθε πόσο χρόνο ξοδεύεις σε κάθε εφαρμογή στο iPhone

Techblog.gr

πόσο χρόνο ξοδεύουμε iphone

Πλέον, όλοι ξοδεύουμε αρκετό χρόνο πάνω από την οθόνη των smartphones που διαθέτουμε. Οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα πόσο χρόνο αφιερώνουμε σε κάθε εφαρμογή που έχουμε στο smartphone ανά ημέρα ή και εβδομάδα. Ωστόσο, το iOS παρέχει τη δυνατότητα να βλέπουμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε σε κάθε εφαρμογή.

Εντοπισμός χρόνου χρήσης μέσω του Screen Time
  • Η πρώτη και κύρια πηγή πληροφοριών σχετικά με το πόσο χρησιμοποιούμε την κάθε εφαρμογή στο iPhone είναι το Screen Time, το οποίο βρίσκουμε στο app των ρυθμίσεων.

  • Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε όταν ανοίγουμε το συγκεκριμένο μενού είναι ένα γράφημα που αποκαλύπτει πόσο χρόνο ξοδεύουμε χρησιμοποιώντας το smartphone μας, καθώς και τον μέσο όρο χρήσης ανά ημέρα. Ακριβώς κάτω από το γράφημα υπάρχει η επιλογή “See All Activity”.

πόσο χρόνο ξοδεύουμε iphone

  • Μόλις πατήσουμε σε αυτήν την επιλογή, εμφανίζεται ένα νέο γράφημα το οποίο δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύουμε σε κάθε κατηγορία εφαρμογών. Κάτω από το γράφημα υπάρχει η λίστα με τις περισσότερο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές. Κάθε μία από τις εφαρμογές αναγράφει δίπλα της τον χρόνο που αφιερώνουμε σε αυτή.
    Επιπλέον, μπορούμε να πλοηγηθούμε μεταξύ του χρόνου χρήσης των προηγούμενων ημερών ή και εβδομάδων, ώστε να συγκρίνουμε τα δεδομένα και να εξετάσουμε αν μειώσαμε ή αυξήσαμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στο κινητό μας.

Εντοπισμός χρόνου χρήσης μέσω της κατανάλωσης μπαταρίας
  • Ένας ακόμα τρόπος, αν και όχι τόσο ακριβής, για να δούμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε σε κάθε εφαρμογή είναι από το μενού χρήσης της μπαταρίας.

πόσο χρόνο ξοδεύουμε iphone

  • Στην αρχική οθόνη βλέπουμε κυρίως την κατανάλωση της μπαταρίας. Ωστόσο, όπως και με το μενού Screen Time, έτσι και εδώ, υπάρχει η επιλογή “See All Activity”. Πατώντας τη συγκεκριμένη επιλογή μπορούμε να δούμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο χρόνο ξοδεύουμε χρησιμοποιώντας την κάθε εφαρμογή.

Εσείς πόσο χρόνο αφιερώνεται στο κινητού σας κάθε μέρα; Θα λέγατε ότι είναι απαραίτητο να μειώσετε τη χρήση του;

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος