«Κούπα» μετά από 10 χρόνια στο βόλεϊ ο Παναθηναϊκός

Μετά από ένα συγκλονιστικό 2ο τελικό οι «πράσινοι» νίκησαν στο χρυσό σετ τον Ολυμπιακό με 15-13

Μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο τελικό στο League Cup του βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός αν και ηττήθηκε με 2-3 σετ από τον Ολυμπιακό, όσο είχε νικήσει στο κλειστό του Ρέντη πριν από μία εβδομάδα, κατάφερε στο «χρυσό» σετ να νικήσει με 15-13 τον «αιώνιο« αντίπαλό του και μετά από 10 χρόνια να πανηγυρίσει το πρώτο του εγχώριο τρόπαιο.

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το League Cuo «Νίκος Σαμαράς», μετά από ένα αγώνα που κυριολεκτικά «έσπασαν καρδιές».

Στο κατάμεστο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, με την ψυχολογία στα ύψη μετά το 3-2 στου Ρέντη, προηγήθηκε με 2-0 των «ερυθρόλευκων» κι όλα έδειχναν ότι θα έφτανε σχετικά εύκολα στο 3-0 και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Πειραιώτες, όμως, με τους Φίνγκερ και Κουμεντάκη να κάνουν απίστευτα πράγματα, όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αλλά κατάφεραν να πάρουν τρία συνεχόμενα σετ, αρκετά εύκολα, μάλιστα, και να στείλουν τον τελικό στο «χρυσό σετ».

Και εκεί η ομάδα του Μουνιόθ είχε το «πάνω χέρι», καθώς προηγήθηκε με 6-3, αλλά μια ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς άλλαξε τα πράγματα κι έδωσε την ευκαιρία στο «τριφύλλι» να φέρει τα πάνω κάτω και να πάρει το σετ με 15-13 μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους ύστερα από 10 χρόνια, καθώς η τελευταία επιτυχία του είχε καταγραφεί το 2010, όταν αναδείχθηκε νικητής στο Κύπελλο Ελλάδας.

Τα σετ: 25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15  Χρυσό σετ: 15-13.


Αφήστε μια απάντηση