Kίνα: Ανακαλεί τα διαπιστευτήρια τριών δημοσιογράφων της «WSJ»

Η Κίνα ανακάλεσε τα διαπιστευτήρια Τύπου τριών δημοσιογράφων της «WSJ», αφότου η εφημερίδα αρνήθηκε να απολογηθεί για άρθρο στήλης που χαρακτήριζε την Κίνα ως «τον πραγματικό ασθενή της Ασίας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκεγκ Σουάγκ, η Κίνα είχε προβεί σε διάφορες συστάσεις προς την εφημερίδα για τη στήλη, χαρακτηρίζοντάς την ρατσιστική και με το Πεκίνο να υποστηρίζει ότι δυσφημίζει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού. Παρ’ όλα αυτά, η «WSJ» δεν απολογήθηκε επί του θέματος ούτε προέβη σε κάποια έρευνα για τους υπαίτιους. Ο κ. Γκεγκ δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των δημοσιογράφων, των οποίων τα διαπιστευτήρια ανακλήθηκαν.

Η κίνηση εκ μέρους της κινεζικής πλευράς έρχεται αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι θα αλλάξουν τον τρόπο μεταχείρισης πέντε μεγάλων κινεζικών μέσων ενημέρωσης με δραστηριότητα στις ΗΠΑ – μεταξύ των οποίων το πρακτορείο Xinhua News Agency, China Global Television Network και την China Daily Distribution Corp- με τον ίδιο τρόπο όπως οι ξένες πρεσβείες, ζητώντας τους την καταγραφή εργαζομένων και ακινήτων στις ΗΠΑ από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Γκεγκ υπογράμμισε ότι η Κίνα είναι αντίθετη με τους νέους κανονισμούς και ότι το Πεκίνο διατηρεί το δικαίωμα απάντησης.

Με πληροφορίες από CNBC, Reuters


Αφήστε μια απάντηση