Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ στις 22 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα για «μαζική» συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, το Σάββατο 22/2 (12:00), στο Άγαλμα Βενιζέλου, απηύθυναν σήμερα μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

«Καλούμε όλο τον λαό της πόλης να ξεσηκωθεί για την άθλια κατάσταση στον ΟΑΣΘ», ανέφερε η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου, σημειώνοντας πως «με την αναμονή και την ανοχή, το μόνο που θα συμβεί είναι να γίνει ακόμη χειρότερη η κατάσταση».

Τόνισε ότι η παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ δεν λύνει το πρόβλημα, εξέφρασε φόβους για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και κατηγόρησε για εμπαιγμό την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Την κατάσταση που βιώνουν οι φοιτητές στις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, περιέγραψε ο φοιτητής Φυσικής στο ΑΠΘ Γιώργος Μπάρδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πέραν της ταλαιπωρίας και των ατυχημάτων εντός των αστικών, οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια μας αναγκάζουν να χάνουμε μαθήματα και έτσι εξάμηνα».

Να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, κάλεσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, αλλά και των παραγωγικών φορέων της πόλης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» Βασίλης Παρτάλης, διερωτώμενος γιατί οι κρατικοί πόροι που δίνονται στα ΚΤΕΛ για εκτέλεση μέρους συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ δεν επενδύονται στον οργανισμό.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Γιώργος Κρεασίδης υπογράμμισε τη στήριξη των εκπαιδευτικών στο προσεχές συλλαλητήριο.


Αφήστε μια απάντηση