Οι «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας» δικτυώνονται με τα Μουσεία της πόλης

Οι «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας» δικτυώνονται με τα Μουσεία της πόλης

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα», στο πλαίσιο δικτύωσης και αλληλενέργειας με τα Μουσεία της πόλης της Λάρισας, διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου επίσκεψη στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και στην περιοδική έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ος αιώνας», αυτή την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση από την διευθύντρια του Μουσείου, κ. Φανή Καλοκαιρινού, Αρχαιολόγο/Ιστορικό/Λαογράφο, στη μόνιμη έκθεση, όπου κύριος στόχος είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής (19ος – α΄ μισό 20ού αι.) μέσα από μία νέα ανθρωποκεντρική ερμηνεία αλλά και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ος αιώνας», η οποία περιλαμβάνει εικόνες και αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης που χρονολογούνται από τον 18ο αι. έως τον 20ό αι. και προέρχονται από τους παλαιότερους ναούς της Λάρισας και κυρίως από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου. Επιπλέον, εκτίθενται αντικείμενα από τη συλλογή Γιώργου και Λένας Γουργιώτη που προέρχονται από ναούς της Θεσσαλίας και χρονολογούνται στο διάστημα αυτό.
Ελεύθερη συμμετοχή.
Προσέλευση: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 11:30 π.μ. στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, Γ. Γουργιώτη (Πάροδος οδού Φαρσάλων), Λάρισα

www.ert.gr

Μάνια Γκουσιάρη