Για υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη συζήτησαν Σταϊκούρας – Ντομπρόβσκις, μετά το «παράθυρο» για τα πλεονάσματα

Τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης υπογράμμισε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο του ECOFIN, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και υπογράμμισα τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης» έγραψε μετά τη συνάντηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Σταϊκούρας.

Σε αντίστοιχη ανάρτηση για τη συνάντηση, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις έγραψε πως είχε μια καλή συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστο Σταϊκούρα.

«Χαιρετίζουμε την επικείμενη αναπτυξιακή στρατηγική ως ένα δρόμο για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία με μεταρρυθμίσεις και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική», σημείωσε.

Σύμμαχος στη μείωση των πλεονασμάτων

Την στήριξή του στο ελληνικό αίτημα για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και τον Σαράντη Μιχαλόπουλο.

Ο κ. Ντομπρόσφκις επεσήμανε πώς «πράγματι υπάρχουν συζητήσεις γι΄ αυτό το θέμα και αναζητούμε τρόπο για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Φυσικά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup τους πιστωτές της Ελλάδας. Αλλά νομίζω ότι το τωρινό momentum των μεταρρυθμίσεων και οι αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ένα θετικό momentum για μια θετική απόφαση».

Σχετικά με τον οικονομικό βηματισμό της Ελλάδας, επεσήμανε πως «η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ενισχύεται και υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο της Ευρώπης. Χαιρετίζουμε τη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης. Η Ελλάδα κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αυτό το βλέπουμε σε διάφορους δείκτες αλλά είναι σημαντικό αυτή η ατζέντα να υλοποιηθεί και να μείνει σε αυτή την τροχιά».

Παρόλα αυτά, ο αντιπρόεδρος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ακόμα «πολύ υψηλό επίπεδο χρέους και συνεπώς υπάρχει λίγος χώρος για πολιτικό λάθος», ενώ σχολιάζοντας το ποσοστό ανεργίας της χώρας είπε ότι βρίσκεται σε «μεγάλο ποσοστό, παρότι μειώνεται σταθερά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση