PlayStation 5: Η Sony δεν μπορεί να κρατήσει χαμηλά την τιμή

Techblog.gr

PlayStation 5 Single Player Transform into Multiplayer

Η Bloomberg αναφέρει ότι η Sony θα περιμένει την ανακοίνωση της τιμής του Xbox Series X, ώστε να αποφασίσει την τιμή πώλησης του PlayStation 5. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κόστος παραγωγής την επόμενης γενιάς κονσόλα, το οποίο αναπόφευκτα θα ανεβάσει την τιμή με την οποία θα διατεθεί στην αγορά.

Σε αντίθεση με τη Microsoft, η οποία έχει αποκαλύψει αρκετά για το Xbox Series X, η Sony δεν έχει ανακοινώσει σχεδόν τίποτα για το PlayStation 5, μόνο στη CES αποκάλυψε το λογότυπο της κονσόλας. Με δεδομένο ότι το PS4 αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, αναμένουμε η εταιρεία να παρουσιάσει τη νέας γενιάς κονσόλα μέσα στον Φεβρουάριο του 2020.

Το κόστος του PS5

Η Sony αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του κόστους παραγωγής του PlayStation 5. Σύμφωνα με τη Bloomberg, το κόστος κατασκευής του νέου PlayStation είναι σήμερα περίπου 450 δολάρια Αμερικής ανά μονάδα.

Αντίστοιχα, το αρχικό κόστος κατασκευής του PlayStation 4 υπολογίζεται στα 381 δολάρια Αμερικής ανά μονάδα. Αυτό έδωσε περιθώριο στη Sony να έχει κέρδος από την κονσόλα διατηρώντας μειωμένη την τιμή πώλησης της.

Αν λάβουμε υπόψη ότι η τιμή πώληση του PS4 ήταν στα 400 δολάρια Αμερικής, τότε η Sony θα πρέπει να πουλήσει το PlayStation 5 τουλάχιστον 470 δολάρια Αμερικής, για να έχει αντίστοιχο κέρδος.

Τι ανεβάζει το κόστος παραγωγής

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κύριος λόγος αύξησης του κόστους παραγωγής του PlayStation 5 είναι η προμήθεια των DRAM και NAND, που Θα χρησιμοποιηθούν για τη μνήμη RAM και τον SSD της κονσόλας. Η παραγωγή τους έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα με αποτέλεσμα να ανέβει το κόστος τους.

Επιπλέον, η Sony έχει οριστικοποιήσει τη λίστα με τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας. Στη λίστα υπάρχει και ένα νέο σύστημα ψύξης το οποίο είναι ιδιαίτερα ακριβό.

Οι νέας γενιάς κονσόλες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και γι’ αυτό θα χρειαστούν ισχυρά και αποδοτικά συστήματα ψύξης. Σε αντίθεση με παλαιότερες κονσόλες των οποίων το σύστημα ψύξης κόστιζε περίπου ένα δολάριο Αμερικής, η ψύξη του PlayStation 5 κοστίζει στη Sony αρκετά δολάρια.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος