Γ. Κεφαλογιάννης: «Εντός εξαμήνου η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας»

Γ. Κεφαλογιάννης: «Εντός εξαμήνου η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας»

Εντός του επόμενου εξαμήνου αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, όπως δεσμεύθηκε σήμερα από το Βόλο, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ύστερα από σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα, στην οποία συμμετείχε. Όπως μάλιστα είπε, πρόκειται  για ένα εμβληματικό έργο, που θα υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια και με αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα γίνει η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, που θα μπορεί να έχει την υπηρεσία αυτή.

 

«Το συγκεκριμένο σιδηροδρομικό έργο αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε πως τα επόμενα χρόνια, το θέμα των σιδηροδρομικών δικτύων θα αποτελέσει προτεραιότητα της κυβέρνησης, δεδομένου ότι τα μεγάλα οδικά έργα της επικράτειας έχουν ολοκληρωθεί ή βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Ο υφυπουργός έκανε ακόμη γνωστό πως τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του νόμου 4412 ώστε να γίνει πιο λειτουργικός  και να μπορούν και οι δήμοι να προχωρούν πιο γρήγορα τις διαδικασίες των έργων.

Σκοπός της σημερινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής, ήταν – όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης – να τεθούν τα ζητήματα σε ουσιαστική βάση και να μπορεί το Υπουργείο να προχωρήσει τους επόμενους μήνες σε συγκεκριμένα βήματα για την ολοκλήρωση, είτε μελετών, είτε έργων που αφορούν το νομό.

Για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως αποτελεί ένα θέμα συνολικής ρύθμισης και βεβαίως έχει να κάνει και με την αγορά (προσφορά – ζήτηση), ενώ πρόσθεσε πως ο Νομός θα είναι ένας από τους πρώτους  που θα αναπτυχθεί δίκτυο υδατοδρομίων λόγω και της γεωγραφικής θέσης που έχει.

Ο υφυπουργός επισήμανε γενικότερα, ότι το υπουργείο είναι προς τη θετική αξιολόγηση όλων των αιτημάτων που τέθηκαν στη σύσκεψη και τόνισε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τον περιφερειάρχη και τα ζητήματα που τίθενται – όπως το αίτημα να περάσει η αρμοδιότητα για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου στην Περιφέρεια – θα αντιμετωπιστούν με θετικό τρόπο από το υπουργείο.

 

www.ert.gr

ertweb