Μέτρα για φύλαξη των συνόρων σε στεριά και θάλασσα – Η κάμερα της ΕΡΤ κοντά στους ακρίτες (video)

Μέτρα για φύλαξη των συνόρων σε στεριά και θάλασσα – Η κάμερα της ΕΡΤ κοντά στους ακρίτες (video)

Μέτρα για τη φύλαξη θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων βρίσκονται σε εφαρμογή. Η κάμερα της ΕΡΤ παρακολουθεί εν πλω, σε σκάφος του Λιμενικού, μία από τις καθημερινές περιπολίες στο Αιγαίο. Πλωτές περιπολίες πραγματοποιεί ο ελληνικός στρατός στο Δέλτα του Έβρου για την φύλαξη των συνόρων και την αποτροπή μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην περιοχή.

Έλληνες στρατιώτες επιβιβάζονται σε βάρκες, ελέγχουν τον εξοπλισμό τους και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν άλλη μία καθημερινή περιπολία στον ποταμό στο Δέλτα του Έβρου

«Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή η δείχνουμε καθημερινά στον πολίτη στην περιοχή μας με τη συνεχή μας παρουσία σε όλο το βάθος και το μήκος της περιοχής ευθύνης της Μεραρχίας», δηλώνει στην κάμερα της ΕΡΤ ο αντισυνταγματάρχης Β. Γιαγλής, εκπρόσωπος τύπου 12ης Μεραρχίας.

Με την παρουσία του ελληνικού στρατού στον ποταμό, οι βαρκάρηδες στο Δέλτα του Έβρου νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι.

«Μόνο που ξέρουμε ότι υπάρχει εδώ ο Στρατός και Αστυνομία νιώθουμε διαφορετικά υπάρχει άριστη συνεργασία και αν πέσει τίποτα στην αντίληψή μας όλων των μελών του συλλόγου, ενημερώνουμε κατευθείαν το στρατό και την αστυνομία υπάρχει πάντα μία συνεργασία», δηλώνει ο Χρήστος Πασχαλάκης, βαρκάρης στο Δέλτα του Έβρου.

Οι παραδοσιακοί βαρκάρηδες, αποτελούν την ψυχή της περιοχής. Οι μόνιμοι κάτοικοι στις καλύβες τα τελευταία χρόνια λιγοστοί. Η ζωή στο Δέλτα του Έβρου το χειμώνα είναι δύσκολη, το κρύο τσουχτερό, τα νερά παγωμένα. Οι καλύβες, τα παραπήγματα όπως τα αποκαλούν, τα καταφύγια που τους προστατεύουν.

Η αξιοποίηση της περιοχής είναι το ζητούμενο για όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον ποταμό. Ένας γαλήνιος τόπος που λίγοι τον γνωρίζουν αλλά όσοι τον επισκέπτονται μαγεύονται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Χ. Γιαννοπούλου, Μ. Κωνσταντινίδης

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση