Επίτιμο μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” ο κ. Παναγιώτης Τσάκος

Επίτιμο μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” ο κ. Παναγιώτης Τσάκος

Σε επίτιμο μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός αναγορεύθηκε ο Παναγιώτης Τσάκος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 στο Μέγαρο του Συλλόγου στην Αθήνα.
Στην τελετή, συμβραβευθέντες ήσαν άλλες τέσσερις διακεκριμένες προσωπικότητες της χώρας μας με πλούσια επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική δράση, και συγκεκριμένα ο Ακαδημαϊκός στην έδρα της Θεωρητικής και Πειραματικής Μηχανικής, Εμμανουήλ Γδούτος, ο Ιατρός Δρ. Νικόλαος Κατσιλάμπρος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο Ιατρός Δρ. Διονύσιος Κόκκινος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Επιχειρηματίας.
Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Καθηγητής Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, έκανε αναφορά στην επιχειρηματική και φιλανθρωπική δραστηριότητα του καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου.
Στην αντιφώνηση του, ο κ. Τσάκος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την τιμητική αυτή διάκριση την οποία αφιέρωσε στους δοξασμένους ναυτικούς των προηγουμένων γενεών. Επίσης εξήρε και συνεχάρη τον Σύλλογο για την πλούσια προσφορά του στην Χώρα μας.
Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσού είναι ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 1865 στην Αθήνα με σκοπό την πνευματική κοινωνική και ηθική βελτίωση των Ελλήνων μέσα από διάφορες εκδηλώσεις.
Εξελίχθηκε σε πανελλήνιο πνευματικ? κέντρο με πλούσια δράση κορυφαίων εκπροσώπων της πνευματικής, ακαδημαϊκής, πολιτικής, δικαστικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

The post Επίτιμο μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” ο κ. Παναγιώτης Τσάκος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb