Γ. Βαρουφάκης: Η πραγματικότητα εκεί έξω είναι ένας βρώμικος πόλεμος κατά της εργασίας

Γ. Βαρουφάκης: Η  πραγματικότητα εκεί έξω είναι ένας βρώμικος πόλεμος κατά της εργασίας

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις θέσεις τους γύρω από τα εργασιακά ζητήματα, αλλά και το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι εντυπωσιάζεται όχι τόσο από την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά από τη μεταξύ τους συμφωνία, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι η κανονικότητα επέστρεψε.

«Δεν υπάρχει καμία κανονικότητα», είπε ο κ. Βαρουφάκης. Εξηγώντας περαιτέρω τη θέση του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε ότι » η μικρή αύξηση των εισοδημάτων οφείλεται σε προσόδους». «Πρόκειται για μια κατάσταση, όπου ρευστοποιείται η εργασία», είπε ο κ. Βαρουφάκης, «καθώς σε πολλές επιχειρήσεις απολύονται εργαζόμενοι και προσλαμβάνονται άλλοι, ενοικιαζόμενοι», ζητώντας την κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, πρόσθεσε, ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί και την φιλοσοφία του σημερινού σχεδίου «Ηρακλής» για την πρώτη κατοικία και είπε ότι το μνημόνιο που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέφερε από τα προηγούμενα.

«Το ΜέΡΑ 25», είπε ο κ. Βαρουφάκης, «είναι διατεθειμένο να αγωνιστεί για πραγματικές λύσεις και πρότεινα στα κόμματα να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να συζητήσουν και τα εργασιακά και το πρόβλημα των κόκκινων δανείων», πρόταση που ήδη έχει ανακοινώσει με επιστολή του προς τα κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη