Αποζημιώσεις για Δήμους και κατοίκους που επιβαρύνονται από προσφυγικό, ανακοίνωσε ο Ν. Μηταράκης

Αποζημιώσεις για Δήμους και κατοίκους που επιβαρύνονται από προσφυγικό, ανακοίνωσε ο Ν. Μηταράκης

Αποζημίωση ζημιών του 2019 για νομικά και φυσικά πρόσωπα, καθώς και Δήμους που φιλοξενούν δομές, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Με επιστολή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, καλεί τους Δημάρχους των νησιωτικών δήμων όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας, να καταγράψουν αναλυτικά τις ζημιές που προκλήθηκαν, εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων τους το 2019 από διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας.
Προθεσμία υποβολής των στοιχείων προς το Υπουργείο ορίστηκε η 30η Μαρτίου 2020.

“Σε συνέχεια της πρόσφατης διάταξης του ν. 4662/20 (παρ. 4, άρθρο 195/ΦΕΚ Α΄ 27), το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων για το 2019 προς τους δικαιούχους Δήμους, καθώς και προς τρίτα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, η περιουσία των οποίων υπέστη καταστροφές…
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου για την παροχή έκτακτης επιχορήγησης προς τους Δήμους, με σκοπό την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους”, σημειώνεται επίσης στο δελτίο τύπου.

The post Αποζημιώσεις για Δήμους και κατοίκους που επιβαρύνονται από προσφυγικό, ανακοίνωσε ο Ν. Μηταράκης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb