Υπόθεση Τοπαλούδη- Εισαγγελέας προς κατηγορούμενο: Να σας κοπεί το γέλιο (video)

Υπόθεση Τοπαλούδη- Εισαγγελέας προς κατηγορούμενο: Να σας κοπεί το γέλιο (video)

Ένταση μεταξύ του κατηγορούμενου και της εισαγγελέως προκλήθηκε κατά τη διάρκεια κατάθεσης της στενότερης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη. «Είστε προκλητικός, ελπίζω να σας κοπεί το γέλιο» είπε στον 21χρονο κατηγορούμενο η εισαγγελική λειτουργός στο Μικτό ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Η δίκη συνεχίζεται στις 3 Μαρτίου.

Όταν η μάρτυρας αναφέρθηκε σε «εξομολόγηση» της άτυχης Ελένης για τον 21χρονο κατηγορούμενο ότι της είχε φανεί «καλός», εκείνος γέλασε με αποτέλεσμα η εισαγγελέας να τον χαρακτηρίσει προκλητικό, αναφέροντας ότι τον απαθάντισαν όλα τα κανάλια να γελάει στη δίκη για τη δολοφονία της 19χρονης.

Ο συγκατηγορούμενος του, ο 23χρονος από τη Ρόδο δεν μετήχθη και ο συνήγορος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας.

Η κοπέλα με την οποία η Ελένη Τοπαλούδη είχε την τελευταία της συνομιλία, παρέπεμψε σε λόγια της Ελένης: Χτύπησε η πόρτα ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο και η Ελένη μου είπε ότι μάλλον ήταν αυτός που της στέλνει μηνύματα και στη συνέχειεα εκείνος της έστειλε με Sms της ζήτησε να του τηλεφωνήσει σε μια ώρα, κατέθεσε η νεαρή προσθέτοντας ότι τον 21χρονο τον είχε συναντήσει ακόμη μια φορά.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ο λιμενικός Χρήστος Μαλάμης, τόνισε ότι ο Ροδίτης τού ανέφερε πως μετά το σεξ η φοιτήτρια είπε πως ο ίδιος ήταν καλύτερος, προκαλώντας την έκρηξη του 21χρονου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος τη χτύπησε δυνατά με γροθιά, με αποτέλεσμα η 19χρονη να λιποθυμήσει. Κατά την περιγραφή του 21χρονου δράστη, που μετέφερε ο λιμενικός, όταν η 19χρονη συνήλθε, τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία, κάτι εξόργισε περισσότερο τον αλβανικής καταγωγής δράστη, ο οποίος πήρε ένα ηλεκτρικό σίδερο, τη χτύπησε δυνατά στο κεφάλι και είπε στον Ροδίτη πως «έπρεπε να το τελειώσουν».

Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, η φοιτήτρια ήταν ακόμη ζωντανή, ο ένας κρατούσε την κοπέλα από τα χέρια και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο. «Η Ελένη τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι ο Ροδίτης είχε μία αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ελένη Τοπαλούδη

www.ert.gr

Σοφία Χούντα