Π.Ε.Δ  Δυτ. Μακεδονίας: Ειδική συνεδρίαση και παρέμβαση, για την  απολιγνιτοποίηση

Π.Ε.Δ  Δυτ. Μακεδονίας: Ειδική συνεδρίαση και παρέμβαση, για την  απολιγνιτοποίηση

Σε  ειδική συνεδρίαση για  την απολιγνιτοποίηση  και την φάση μετάβασης στην Δυτ. Μακεδονία, θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  (Π.Ε.Δ) Δυτ. Μακεδονίας , ζητώντας επίσης  την συμμετοχή εκπροσώπου της  στο Συντονιστικό Κυβερνητικό όργανο που έχει συγκροτηθεί,  για την στήριξη της περιοχής στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Με αφορμή  επιστολή του μέλους της  Διοίκησης της Π.Ε.Δ  Δυτ. Μακεδονίας Γιάννη  Καραβασίλη,  με την οποία ζητείται μεταξύ  άλλων  έκτακτη σύγκλιση του οργάνου της Ένωσης στην Κοζάνη και διοργάνωση σχετικής ημερίδας, οι εκπρόσωποι  της  πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης,   αποφάσισαν σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, να προχωρήσουν  σε μία ειδική συνεδρίαση , με στόχο  να  υπάρξει συντονισμός και οργανωμένη παρέμβαση σε όλα τα θέματα,  γύρω από  τις αρνητικές επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ  Δυτ. Μακεδονίας  και  Δήμαρχος Γρεβενών  Γιώργος  Δασταμάνης , πρότεινε την τοποθέτηση  του Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και Δημάρχου Φλώρινας  Βασίλη Γιαννάκη στην Συντονιστική Κυβερνητική Επιτροπή για την μετάβαση, προκειμένου να υπάρχει και ενημέρωση  της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης,  για όλες τις εξελίξεις  και τις αποφάσεις που αφορούν την περιοχή.

Ο κ. Δασταμάνης   συντάχθηκε με τους Δημάρχους των Ενεργειακών  Δήμων στην Δυτ. Μακεδονία, οι οποίοι  αποχώρησαν από την πρόσφατη ημερίδα στην Πτολεμαϊδα, παρουσία των δύο Υπουργών Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη και  ζήτησε  να προχωρήσει άμεσα το έργο της έλευσης του φυσικού αερίου , ώστε το 2023 να τροφοδοτείται  με φυσικό αέριο ολόκληρη η Δυτ. Μακεδονία, στην οποία μάλιστα θα έχουν κλείσει και τα λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

 

 

www.ert.gr

Αντώνης Μαυρίδης