Πόλεμος Βρούτση – ΚΚΕ για τις συντάξεις μεταναστών : Για ρατσιστικό παραλήρημα Βρούτση μιλά το ΠΑΜΕ

Σκληρή κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και υπουργού Εργασίας έχει ξεσπάσει για τις διακρίσεις στη χορήγηση σύνταξης σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών που δούλεψαν στην Ελλάδα, με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να κατηγορεί τον Γιάννη Βρούτση για ρατσιστικό παραλήρημα και την κυβέρνηση ότι προωθεί ασφαλιστικό σύστημα τύπου Πινοσέτ.

Το κλίμα ηλεκτρίστηκε επικίνδυνα κατά την απάντηση του Γιάννης Βρούτση σε επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος επέμεινε ότι πρέπει να καταργηθούν οι διακρίσεις για τη χορήγηση σύνταξης στους ασφαλισμένους και να καταβληθεί σε όλους εθνική σύνταξη και όχι μόνο στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός.

Τότε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον βουλευτή του ΚΚΕ ότι «παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα. Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ».

Η απάντηση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Χρήστου Κατσώτη που κατηγόρησε τον υπουργό για ρατσιστικό παραλήρημα, προκαλώντας την παρέμβαση του προεδρείου της Βουλής.

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή

Ειδικότερα, έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, και τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη σημειώθηκε χθες, Πέμπτη, στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του τελευταίου σχετικά με τις συντάξεις.

Ο κ. Κατσώτης χαρακτήρισε άδικη την εξαίρεση από τη χορήγηση σύνταξης όσων ασφαλισμένων δεν έχουν 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμπεριλαμβάνονται και οι ομογενείς στους οποίους ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί την κατάργησή της.

Απαντώντας ο κ. Βρούτσης αντέτεινε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα με τις συντάξεις των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας που επεξεργάζεται τη λύση του θα καταθέσει τη σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει Μάρτιο ή Απρίλιο.

Ο κ. Κατσώτης επέμεινε ότι πρέπει να καταργηθούν οι διακρίσεις για τη χορήγηση σύνταξης στους ασφαλισμένους και να καταβληθεί σε όλους εθνική σύνταξη. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα τύπου «Πινοσέτ».

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας.

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα.»

» Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη τω Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Ο κ. Κατσώτης αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα του υπουργού Εργασίας και διαστρέβλωση των όσων είπε.

Η συνεχιζόμενη διαμαρτυρία του βουλευτή του ΚΚΕ, που διέκοπτε συνεχώς τον υπουργό Εργασίας, προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος, Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος τον ανακάλεσε στην τάξη και του αφαίρεσε το λόγο.

«Ο τρόπος που αντιδρά φαίνεται ότι τον ενοχλούν αυτά που λέω. Θα πληρώσει ο ίδιος τα λεφτά; Είναι απαράδεκτο και προκαλεί θυμό να καλεί στην απεργία όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες τάσσοντας σύνταξη σε όλους», σχολίασε ο κ. Βρούτσης.

ΠΑΜΕ : Το ρατσιστικό δηλητήριο της Χ.Α. παπαγαλίζει ο Βρούτσης

Παίρνοντας σήμερα τη σκυτάλη, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει τη ρατσιστική τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, κατά την χθεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και και τον βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, για την «απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών που δούλεψαν στην Ελλάδα».

Στη σκληρή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «παίρνοντας επιχειρήματα από τα πιο μαύρα εγχειρίδια των χρυσαυγιτών δολοφόνων, ο υπουργός των Εργοδοτών, μακελάρης του ασφαλιστικού, με ένα ρατσιστικό παραλήρημα στην Βουλή την Πέμπτη, έφτασε στο σημείο να απαντήσει στον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ότι: ‘ο κ. Κατσώτης λέει, Έλληνα φορολογούμενε, πλήρωνε όποιον πρόσφυγα και μετανάστη έρθει στην Ελλάδα. Μοιράστε λεφτά… όλου του κόσμου οι κατατρεγμένοι, ελάτε στην Ελλάδα. Και σε αυτήν την Ελλάδα, οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι Έλληνες πολίτες, μέσα από τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους θα σας δίνουν σύνταξη’»

» Ο Υπουργός του νόμου Βρούτση-Κατρούγκαλου παπαγαλίζει το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής ότι οι μετανάστες και ομογενείς εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα, που πληρώνουν φόρους, εισφορές, όλοι αυτοί κατά τον υπουργό και την φασιστική, ρατσιστική χρυσή αυγή, ‘κλέβουν τα λεφτά των Ελλήνων’.»

» Ταυτόχρονα, σαν σύγχρονος δουλέμπορος και παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις της ΝΔ για κατάργηση αυτής της απαράδεκτης διάκρισης, επιχειρεί να νομιμοποιήσει την εκμετάλλευση και τις διακρίσεις σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών, σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.»

» Ο υπουργός Εργασίας της Κυβέρνησης που τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Εργαζομένων της Ελλάδας, Ελλήνων και Μεταναστών επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ακραία εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων.»

» Επιχειρεί να νομιμοποιήσει την λογική για την ίδια δουλειά, με τις ίδιες εισφορές και την ίδια φορολογία, οι εργαζόμενοι να πληρώνονται διαφορετικό μισθό, διαφορετική σύνταξη. Καλλιεργεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να κρύψει την βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του».

Το ΠΑΜΕ «καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ρατσιστικές και επικίνδυνες δηλώσεις Βρούτση. Να δώσουν μαχητική απάντηση στην πολιτική που φτωχοποιεί τους εργαζόμενους, Έλληνες και Μετανάστες. 18 Φλεβάρη Όλοι στην Απεργία» καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση