Ναύπλιο:Στην τελική ευθεία για τον Μαραθώνιο της 8ης Μαρτίου

Ναύπλιο:Στην τελική ευθεία για τον Μαραθώνιο της 8ης Μαρτίου

Ανοιχτή πρόσκληση για τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που θα γίνει στις 8 Μαρτίου και είναι αφιερωμένος στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα.

Μίλησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Θεόδωρος Παπαθανασίου, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος, μεταξύ άλλων είπε:

«Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καλέσουμε όλο τον κόσμο, στις 8 του Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, να απολαύσει έναν εξαιρετικό αγώνα, σε ένα υπέροχο τόπο, για έναν πολύ όμορφο σκοπό. Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο πόσοι είναι αυτοί που βοηθούν έτσι ώστε ο Μαραθώνιος Ναυπλίου να έχει μία τόσο υψηλή θέση στην ιεραρχία των αγώνων δρόμων, να είναι τόσο αποτελεσματικός και τόσο λειτουργικός, σε όσα θέλαμε, δηλαδή στην προώθηση της πόλης και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΣΕΓΑΣ αλλά και το Όραμα Ελπίδας. Επίσης το Επιμελητήριο, το Ερρίκος Ντινάν, τους πολιτιστικούς, φιλανθρωπικούς και αθλητικούς συλλόγους που μας στηρίζουν, όπως ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» αλλά και αθλητές, όπως τη Ντενίζ Δημάκη, τη Μαρία Πολύζου, την Ζωή Ανδρικοπούλου και τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη που έχουν τρέξει στον αγώνα μας.»

Ήδη 60 δρομείς από 30 χώρες του εξωτερικού έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στο Μαραθώνιο Ναυπλίου με τις συνολικές εγγραφές δρομέων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000!

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος των απανταχού Ναυπλιέων κ. Κώστας Κολώκας, ο Γενικός Διευθυντής του Ερρίκος Ντυνάν κ. Γεώργιος Σκούρτης, Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard Χρήστος Γιαννόπουλος.

Τέλος παρουσιάστηκαν και όλοι οι Χορηγοί και Υποστηρικτές του Μαραθωνίου Ναυπλίου.

www.ert.gr

Γιάννης Γαλανόπουλος