Λέσβος: 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός από κατοίκους στο Μανταμάδο (video)

Λέσβος: 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός από κατοίκους στο Μανταμάδο (video)

Στη Λέσβο, 24ωρο συμβολικό αποκλεισμό του Μανταμάδου πραγματοποιούν σήμερα κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στην επίταξη χώρων και στην κατασκευή νέων δομών στο νησί.

Επιστολή, που συνοδεύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, στάλθηκε σήμερα από την Κοινότητα του Μανταμάδου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.

Στην επιστολή περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας περιλαμβάνει δε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η κυβέρνηση για την νέα δομή. Θα θέλαμε να σκεφτεί η ελληνική κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και με βάση τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασής της» καταλήγει η επιστολή της Κοινότητας Μανταμάδου.

Σχεδόν 20.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί στην ενδοχώρα, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος και αναφορικά με τις ΜΚΟ, τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθούν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει κυνήγι μαγισσών.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Σχετική είδηση: Μεταναστευτικό: Εντός Φεβρουαρίου η συνάντηση Μηταράκη με Περιφερειάρχη-Δημάρχους του Β.Αιγαίου (video)

www.ert.gr

Σοφία Χούντα