Δήμος Πάργας | Αλωνάκι: Οι ιδιοκτήτες απαντούν.. Σώζουμε το δάσος από τους καταπατητές

Με εγκεκριμένη από το Δασαρχείο διαχειριστική μελέτη και με όλες τις αδειοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών γίνονται οι εργασίες στο Αλωνάκι του Δήμου Πάργας και στο πανέμορφο δάσος που υπάρχει η περιοχή. Μάλιστα πρόκειται για την τρίτη διαχειριστική μελέτη που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ενώ οι δικαστικές διενέξεις με κάποιους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για χρόνια αποτελούν κανόνα λόγω των καταπατήσεων. Η έκταση, δυόμισι χιλιάδων στρεμμάτων είναι ιδιωτική με συμμετοχή κατά το 1/5 εξ αδιαιρέτου του ελληνικού δημοσίου.

Η δικαστική εμπλοκή και η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν αφορά στην ιδιοκτησία αλλά στην ακρίβεια της έκτασης.Το δάσος είναι ένα από τα ελάχιστα που έχουν διασωθεί στην παραλιακή ζώνη Πρέβεζας- Πάργας και οι ιδιοκτήτες του σημειώνουν ότι αυτό οφείλεται καθαρά στους ίδιους.

Είναι αυτοί που φροντίζουν για τις διαχειριστικές μελέτες και την εφαρμογή τους όπως και για την διάσωσή του από συνεχείς καταπατήσεις που επιχειρούνται.

«Αυτοί που αντιδρούν είναι είτε άτομα που έχουν παραπληροφορηθεί, είτε άτομα που υποθάλπουν τους επίδοξους καταπατητές», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το σύνολο των ιδιωτών ιδιοκτητών Απόστολος Τάσσης

«Οι ιδιοκτήτες του δάσους είναι αυτοί που το προστατεύουν εδώ και 70 χρόνια, με πλήθος αστικών και ποινικών αποφάσεων κατά καταπατητών που μπαίνουν για να καταπατήσουν και να εκχερσώσουν το δάσος.  Οι αποφάσεις και τα ονόματα των καταπατητών είναι γνωστά. Οι αποφάσεις αυτές και οι εκθέσεις αυτοψίας του δασαρχείου για καταπατήσεις, ξεπερνούν τις 50 τα τελευταία μόνο χρόνια», ανέφερε ο κ. Τάσσης.

Σημειώνεται πως πριν ξεκινήσουν οι εργασίες κοπής δέντρων που έχουν υποδειχθεί από το δασαρχείο ενημερώθηκε και ο δήμος Πάργας.

Ο κ. Τάσσης συμπλήρωσε πως αν ο Δήμος Πάργας θέλει το δάσος δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να το αγοράσει.

Την Πέμπτη σημειώθηκε νέα ένταση στην περιοχή με την σύλληψη ορισμένων από τους διαμαρτυρόμενους οι οποίοι την Παρασκευή θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αναμένεται να συζητήσει το θέμα την ερχόμενη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: EPIRUSPOST.GR


Αφήστε μια απάντηση