Xiaomi Mi 10 Pro: Μοίρασε σκόνη στο DxOMark, άφησε πίσω το Mate 30 Pro

Techblog.gr

Xiaomi Mi 10 Pro DxOMark Lead

Μετά την κυκλοφορία του Xiaomi Mi CC9 Pro aka Mi Note 10 Pro που σάρωσε το DxOMark, η κινέζικη κατασκευάστρια επιστρέφει με ακόμη ένα φωτογραφικό θαύμα. Το Xiaomi Mi 10 Pro πέρασε ήδη από την ιστοσελίδα αξιολογήσεων και σκαρφάλωσε με ευκολία στην κορυφή.

Ο βασιλιάς του DxOMark

Ο Snapdragon 865 και η τετραπλή κάμερα βοήθησαν το Mi 10 Pro να συγκεντρώσει 124 πόντους, το μεγαλύτερο σκορ που έχουμε δει στο DxOMark. Στο module του smartphone υπάρχει μία κάμερα 108MP που χρησιμοποιεί αισθητήρα 1/1.33″, καθώς και μία ultra wide 20MP. Το module συμπληρώνουν δύο τηλεφακοί ένας 12MP και ένας 8MP.

Σε επίπεδο φωτογραφίας το Mi 10 Pro συγκέντρωσε 134 πόντους, ενώ στο βίντεο έλαβε βαθμολογία 104 πόντους. Σύμφωνα με το DxOMark το Xiaomi Mi 10 Pro ήρθε για να εδραιώσει την υπεροχή της Xiaomi στην εξαιρετική απόδοση των καμερών που ενσωματώνει στα smartphone της. Επιπλέον, χάρη στον Snapdragon 865 κατάφερε να αποδώσει ακόμα καλύτερα και από το CC9 Pro.

Xiaomi Mi 10 Pro DxOMark Lead

Η ιστοσελίδα τονίζει ότι το Mi 10 Pro καταγράφει αρκετές λεπτομέρειες και διατηρεί καλή ισορροπία μεταξύ texture και noise. Οι κάμερες του επιτυγχάνουν ακριβή και σταθερή έκθεση, καθώς και καλή ισορροπία λευκού. Επιπλέον, σημειώνει ότι οι λεπτομέρειες που καταγράφει η ultra wide είναι αρκετά καλές σε συνθήκες καλού φωτισμού.

Στα αρνητικά, το DxOMark αναφέρει ότι το Mi 10 Pro μερικές φορές χάνει την εστίαση των προσώπων, ενώ παρουσιάζει συχνά το φαινόμενο του ghosting σε HDR λήψεις και το Night Mode.

Όσον αφορά το βίντεο, το Xiaomi Mi 10 Pro προσφέρει πολύ αποτελεσματική σταθεροποίηση εικόνας. Επίσης, η εστίαση είναι γρήγορη και ακριβής σε οποιασδήποτε συνθήκες φωτισμού. Από την άλλη, οι κάμερες του Mi 10 Pro προσφέρουν περιορισμένο δυναμικό εύρος και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού παρουσιάζεται προσωρινό noise.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος