WhatsApp: Άγγιξε τα 2 δισ. χρήστες

Techblog.gr

Το WhatsApp κατάφερε να φτάσει τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Πίσω στο 2018 η ίδια εφαρμογή έφτασε τους 1.5 δισεκατομμύριο χρήστες και δύο περίπου χρόνια μετά ο αριθμός αυτός έφτασε τα 2 δις. Να υπενθυμίσουμε ότι μία ακόμη εφαρμογή η οποία ανήκει στο Facebook και φυσικά μιλάμε για το Instagram, έφτασε τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες το 2018.

Η WhatsApp επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά ότι ο λόγος για τον οποίο ο αριθμός των χρηστών έχει φτάσει αυτό το εντυπωσιακό νούμερο είναι η end-to-end κρυπτογράφηση την οποία χρησιμοποιεί η διάσημη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Αξίζει να αναφερθεί όμως ότι οι κυβερνήσεις θεωρούν πως αυτή η κρυπτογράφηση πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα από τρομοκράτες ή κακοποιούς.

Ο CEO του WhatsApp, Will Cathcart δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει στα σχέδια της να καταργήσει αυτήν την κρυπτογράφηση και υποστήριξε ότι αν χρειαστούν δεδομένα για την έρευνα μίας υπόθεσης η WhatsApp θα συνεργαστεί και θα παρέχει μεταδεδομένα.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης