iPhone 12: Θα καθυστερήσει λόγω της επιδημίας του κορωναϊού

Techblog.gr

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο τον διάδοχο των iPhone 11 που πιθανόν θα ακούει στο όνομα iPhone 12 εκτός βέβαια και αν ο Αμερικανικός κολοσσός ακολουθήσει μία διαφορετική τακτική στην ονομασία των smartphone, ελέω της αλλαγής της δεκαετίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η επιδημία του Coronavirus θα επηρεάσει την ανάπτυξη των τριών iPhone 12. Πιο συγκεκριμένα, η Apple δεν θα στείλει εξειδικευμένους μηχανικούς στην Κίνα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τον κορωναϊό. Αυτοί οι μηχανικοί θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των iPhone 12 κατά το στάδιο Engineering Validation Test (EVT). Σε αυτό το στάδιο συνήθως γίνεται και η οριστικοποίηση του σχεδιασμού.

Προς το παρόν, η Apple δίνει το δικαίωμα σε εργαζομένους της να ταξιδέψουν στην Κίνα μόνο για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους και είναι άγνωστο πότε θα επιτραπεί στους μηχανικούς να επιστρέψουν στην δουλειά τους.

Συνήθως, η παραγωγή των iPhone ξεκινάει τον Ιούνιο και αυξάνεται σταδιακά με την κορύφωση να έρχεται έναν μήνα πριν την παρουσίαση των smartphone τον Σεπτέμβριο. Για το 2020, ο Αμερικανικός κολοσσός αναμένεται να μην προλάβει να ξεκινήσει την παραγωγή τον Ιούνιο και ίσως συναντηθεί έλλειψη αποθεμάτων ή καθυστέρηση στην κυκλοφορία τους.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης