1η Ημερίδα για την Ζωοθεραπεία στην Αθήνα

Τι ακριβώς είναι η Ζωοθεραπεία; Σε ποιά πεδία μπορεί να έχει εφαρμογή; Μπορεί ένα ειδικά διαπαιδαγωγημένο ζώο να συμβάλει στην βελτίωση ατόμων που πάσχουν και πως; Απαντήσεις σ’ αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα, πρόκειται να δώσουν ξένοι και έλληνες ειδικοί στην 1η Ημερίδα για την Ζωοθεραπεία που διοργανώνεται στην Αθήνα, από την Ελληνική Ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, στο Ξενοδοχείο «King George», στη Αθηνα.

Τα τελευταία χρόνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου. Με τη διαμεσολάβηση ενός ειδικά διαπαιδαγωγημένου ζώου και στα πλαίσια μιας δομημένης και εστιασμένης παρέμβασης, επιτυγχάνεται βελτίωση σε διάφορες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις και δυσκολίες επικοινωνίας. Το ζώο ως συνεργάτης διαμεσολαβητής βοηθάει στον θεραπευτικό σχεδιασμό ανοίγοντας νέους δρόμους επικοινωνίας. Η συγκεκριμμένη σχέση με το ζώο επιτρέπει την ανάπτυξη ενός συναισθηματικού δεσμού, ευνοεί ένα ευεργετικό χώρο αλληλεπίδρασης, που θα διαμορφώσει πολύτιμα και καθησυχαστικά σημεία αναφοράς του πάσχοντος ατόμου.

Που και Πότε θα Πραγματοποιηθεί

1η Ημερίδα Ζωοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο King George, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 από τις 9:00 έως τις 17:30.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Η 1η Ημερίδα Ζωοθεραπείας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επαγγελματίες ψυχικής και σωματικής υγείας, για εκπαιδευτικούςειδικούς παιδαγωγούς κ.α., για γονείς και γενικά για ανθρώπους που θεωρούν ότι η εργασία με το ζώο μπορεί να είναι ευεργετική στην επίλυση δυσκολιών (ψυχικές διαταραχές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, παιδιατρικά συνδρομα, σχολικές δυσκολίες, εφηβική παραβατικότητα, παθολογία της τριτης ηλικίας κ.α.)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

https://zootherapie.katoikidiaendrasi.gr/
τηλ: 2114021758, e-mail: info@welldone.com.gr


Αφήστε μια απάντηση