Πάτρα: Δίωξη στη μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος σε παραλία – Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος

Σε πνιγμό οφείλεται, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή της Πλαζ στην Πάτρα.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, όπως αναφέρει το thebest.gr, ανέφερε ότι ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε πνιγμό.

Στον εισαγγελέα η μητέρα του βρέφους

Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ασκήθηκε στην 27χρονη μητέρα που παράτησε το παιδί της στην παραλία Πλαζ της Πάτρας, με αποτέλεσμα το βρέφος να πνιγεί.

Η μητέρα βγήκε από το γραφείο του Εισαγγελέα Πατρών και οδηγήθηκε φρουρούμενη στο νοσοκομείο. Τη Δευτέρα θα εμφανιστεί στον Ανακριτή Πατρών προκειμένου να απολογηθεί. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι η 27χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία, ενώ ζητήθηκε και ψυχιατρικός έλεγχος.

Τι είπε στον δικηγόρο της η 27χρονη

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα στον δικηγόρο της Γιάννη Αποστολόπουλο, για την εγκυμοσύνη της  δεν φρόντισε κανείς το παραμικρό, ούτε οι γονείς της αλλά ούτε και ο σύντροφός της.

Πήγε μόνη της στη μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» χθες, γέννησε το μωρό με καισαρική τομή και στις 3:25 σήμερα τα ξημερώματα πήρε το μωρό και έφυγε από το νοσοκομείο. Άρχισε να περιπλανιέται στην Πάτρα, έφτασε μέχρι και τα Βραχνέικα, επέστρεψε στη περιοχή της πλαζ και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, άφησε το μωρό στην άκρη και έφυγε.

«Δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν, δηλαδή ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους, ούτε και στον βιολογικό πατέρα, την ύπαρξη της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Πήγε μόνη της και γέννησε με καισαρική τομή. Έπειτα από 24 ώρες, πήρε το αυτοκίνητό της, έβαλε στην θέση του συνοδηγού το νεογνό και περιφερόταν ως “χαμένη” στην πόλη της Πάτρας. Κάποια στιγμή έφθασε στην περιοχή της πλαζ και η ατραπός του μυαλού της την οδήγησε σε αυτήν την τραγική κατάληξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν την ρώτησε γιατί δεν άφησε το παιδί κάπου, αντί να το πετάξει στη θάλασσα, εκείνη δεν του απάντησε αλλά τον κοίταζε με απλανές βλέμμα. Πρόσθεσε πάντως ότι γενικά δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.


Αφήστε μια απάντηση