Λ. Κοκολάκης: Στο Ασήμι κυριαρχεί ο τρόμος και η ανασφάλεια (audio)

Λ. Κοκολάκης: Στο Ασήμι κυριαρχεί ο τρόμος και η ανασφάλεια (audio)

Στο Ασήμι, τους τελευταίους 4-5 μήνες έχουμε περιστατικά κατ’ εξακολούθηση: Πυροβολισμοί στους δρόμους και έξω ακόμα και από το σχολείο, ξυλοδαρμοί, κλοπές καταστημάτων και αυτοκινήτων, αλλά και ζωοκλοπές.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου για τους φιλήσυχους κατοίκους της περιοχής, που αισθάνονται ανυπεράσπιστα έρμαια στα χέρια μιας επικίνδυνης και παραβατικής μειοψηφίας, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης, με αφορμή την πρόσφατη ανταλλαγή πυροβολισμών δύο -γνωστών στην περιοχή- οικογενειών, μέσα από τα οχήματά τους, σε κεντρικό σημείο που εκείνη την ώρα υπήρχαν ανυποψίαστοι άνθρωποι. Το αίσθημα ασφάλειας έχει χαθεί, ενώ δυσφημείται ένα χωριό νοικοκυρεμένων ανθρώπων από μια ολιγομελή ομάδα που δεν ξεπερνά τα δέκα άτομα.

Πολλοί κάτοικοι, φοβούνται ακόμα και να κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, τόνισε ο κ. Κοκολάκης, ο οποίος -εκτός από την επιστολή που έχει στείλει για το συγκεκριμένο θέμα στο αρμόδιο υπουργείο και σε φορείς- συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, για να συζητηθεί το επίμαχο θέμα. Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, και άλλοι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα δημιουργίας Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημάρχου Γόρτυνας Λευτέρη Κοκολάκη, στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου