Η υπ.Παιδείας στο σχολείο, όπου έγινε το περιστατικό μπούλινγκ (video-audio)

Η υπ.Παιδείας στο σχολείο, όπου έγινε το περιστατικό μπούλινγκ (video-audio)

Σοκ και προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί το περιστατικό μπούλινγκ σε σχολείο του Βύρωνα την περασμένη εβδομάδα, με θύμα 17χρονο μαθητή που ξυλοκοπήθηκε άγρια από συμμαθητές του. Νωρίς το πρωί, η υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το σχολείο, μίλησε με καθηγητές και μαθητές και επεσήμανε ότι έχουν επιβληθεί όλες οι κυρώσεις, στους μαθητές που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον 15 μαθητές , Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με την κατάθεσή του αργότερα στην αστυνομία, στο προαύλιο του σχολείου, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί την μικρότερης ηλικίας αδελφή του, που δεχόταν καθημερινό μπούλινγκ.

Ο νεαρός αναφέρει ότι τον χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας , παραλίγο να χάσει το αριστερό του μάτι.

Το πρωί, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισκέφτηκε το σχολείο, μίλησε με καθηγητές και μαθητές, ενώ χθες  με ανάρτησή της στο Twitter, τονίζει ότι η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα.

Σε άλλη ανάρτησή της η υπουργός καταδικάζει απερίφραστα, κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο.

Το πρωί η υπουργός μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό μπούλινγκ στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου, επιβεβαιώνει το περιστατικό, επισημαίνει πως όταν το αντιλήφθηκαν οι καθηγητές κάλεσαν αμέσως τους γονείς του παιδιού , το ΕΚΑΒ και την αστυνομία και τώρα η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη