Επιδρομή φασιστοειδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Το βράδυ της Τετάρτης, φασιστοειδή φαίνεται πως εισέβαλαν στον χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, γράφοντας ξενοφοβικά συνθήματα και στοχάδια.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ.

«Καταγγέλλουμε την θρασύδειλη επιδρομή φασιστοειδών στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη που με την γνωστή τους τακτική μέσα στη νύχτα, σαν τα ποντίκια, βρώμισαν τους τοίχους του Πανεπιστημίου με ρατσιστικά συνθήματα και σύμβολα» αναφέρει η καταγγελία.

«Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δικαιολογημένη ανησυχία των νησιωτών για το οξυμένο ζήτημα του προσφυγικού, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Το παίζουν νταήδες, παρουσιάζοντας τα θύματα ως θύτες, αλλά δε βγάζουν κιχ για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που έχουν σπείρει πολέμους, φτώχεια και πόνο, ξεριζώνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τις πατρίδες τους. Δε βγάζουν κιχ για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τον κανονισμό του Δουβλίνου που κρατά αυτούς τους ανθρώπους εγκλωβισμένους στα νησιά μας.

»Δεν έχουν χώρο ούτε τα ακροδεξιά- φασιστικά μορφώματα, ούτε οι σάπιες ιδέες τους μέσα στο Πανεπιστήμιο μας!

»Δεν είναι τυχαία η περίοδος που διαλέγουν να «χτυπήσουν». Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης, επιδιώκει με απαράδεκτες μεθοδεύσεις να επιβάλει τα κλειστά κέντρα στα νησιά, καταδικάζοντας τα να γίνουν μόνιμες μεγάλες φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Η πολιτική αυτή είναι που δίνει αέρα στα πανιά τέτοιων ακροδεξιών ομάδων, ώστε να ξαναβγούν από τις τρύπες τους.

»Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή και στοχεύουμε τον πραγματικό ένοχο. Την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που άνοιξαν και διατηρούν το αίσχος της Μόριας και τώρα θέλουν να επιβάλλουν μόνιμα τον εγκλωβισμό ανθρωπίνων ψυχών στα νησιά μας.

»Ο λαός και η νεολαία του νησιού μας έχει δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, δυναμώνοντας την πάλη για τον άμεσο απεγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων από τα νησιά και τη χώρα, για να κλείσουν τα hotspots που υπάρχουν, για να μη δημιουργηθεί κανένα νέο».


Αφήστε μια απάντηση