Κόντρα Σταϊκούρα – Τσίπρα για το ποιος πλήρωσε το μάρμαρο στα χρόνια της κρίσης

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχασαν σημαντικά ποσά από τα εισοδήματά τους πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σταϊκούρας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , κατηγορώντας τον για… «κοπτοραπτική».

Τσίπρας: Δεν πλήρωσαν οι τράπεζες το μάρμαρο

«Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται κατά 40%-50% από την μια στιγμή στην άλλη» ήταν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης, ανέφερε από την Άρτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης.

Τόνισε ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν μέσα από το υστέρημά του ελληνικού λαού κατά 68 δισ. και υποστήριξε πως ο υπουργός τα λέει προκειμένου να στρώσει το χαλί για αυτά που έρχονται τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας από η Μαΐου.

Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας ξεπερνά και τον Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας, σε σημερινή του ομιλία, απέδειξε ότι συναγωνίζεται, και μάλλον ξεπερνά, τον κ. Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική», όταν αναφέρει πως αισθάνεται ντροπή για τη δήλωση περί τραπεζών, η οποία παραποιήθηκε.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος ήταν που με την πολιτική του οδήγησε σε απώλεια 40 δισ. ευρώ καταθέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015, στην εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών, στην ύφεση της οικονομίας και σε μια αχρείαστη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, σε σημερινή του ομιλία, απέδειξε ότι συναγωνίζεται, και μάλλον ξεπερνά, τον κ. Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική. Αισθάνεται, είπε, ντροπή για δήλωσή μου περί τραπεζών, που συγχρονισμένα παραποίησαν.

»Όμως θα έλεγα, ο κ. Τσίπρας να αφήσει το κατασκευασμένο φύλλο συκής και, αν δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αισθανθεί ντροπή για αρκετά από τα πολιτικά πεπραγμένα του, ας αισθανθεί τουλάχιστον ευθύνη γιατί με τις πολιτικές ασυναρτησίες και τις αυταπάτες του επιβάρυνε, ως πρωθυπουργός, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

»Με την πολιτική του, οδήγησε σε απώλεια 40 δισ. ευρώ καταθέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015 από το τραπεζικό σύστημα και στην εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών. Συνέπεια των πολιτικών του υπήρξε η ύφεση της οικονομίας κατά τα έτη 2015 και 2016 και μία αχρείαστη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την οποία προστέθηκε κόστος στο Δημόσιο, μεταβλήθηκε η ιδιοκτησιακή δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων και έχασαν τεράστια ποσά το Δημόσιο, οι φορολογούμενοι και οι ιδιώτες μικρομέτοχοι. Τα λοιπά στην ώρα τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση