ΟΛΣΑ: “Κλειστή δομή στο Μανταμάδο που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου”

ΟΛΣΑ: “Κλειστή δομή στο Μανταμάδο που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου”

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με δήμαρχο, αντιδημάρχους Δυτικής Λέσβου, με τοπικό συμβούλιο Μανταμάδου, σύλλογο Μανταμάδου Αθήνας και συλλόγους της στην Αττική “για να βρεθεί η κοινή στάση που οφείλουμε ΟΛΟΙ για την προγραμματισμένη συνάντηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Εσωτερικών, μετά και τη σχεδόν απότομη και αιφνιδιαστική απόφαση (είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτικής Λέσβου στις 7 Φεβρουαρίου, το οποίο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ αρνητικά για μια σειρά λόγων, στη χωροθέτηση νέας δομής στην περιοχή Καράβα Μανταμάδου).
Ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος δε θα πάει και εύλογα, όπως αποφασίστηκε, στη συνάντηση της Πέμπτης και σήμερα το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης που γίνονται παράλληλα, θα αποφασίσουν να περαιτέρω ενέργειες και κινήσεις…Ελπίζουμε κοινές και αλληλέγγυες!

Σε όλες τις επικοινωνίες με τους παραπάνω αυτοδιοικητικούς και συλλογικούς εκπροσώπους (και έπεται συνέχεια με Περιφερειάρχη, δήμαρχο Μυτιλήνης κ.α.) διακηρύξαμε ότι η ΟΛΣΑ είναι κοντά και στηρίζει δυναμικά τις αποφάσεις που θα λάβουν, με σκοπό, όπως έχει αποφασιστεί άλλωστε από το Περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια, να μην αποδεχτεί η Λέσβος, μια νέα δομή.

Ταυτόχρονα αύριο κιόλας υλοποιούνται συναντήσεις στη Βουλή, με βουλευτές μας, κάτι που η Ομοσπονδία είχε ζητήσει από καιρό, έτσι ώστε να υπήρχε η ενημέρωση για τις θέσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν το νησί μας. Παράλληλα όμως έχει ζητηθεί και έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις και με όλα τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Επίσης από κοινού με την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων και με την Αδελφότητα Σαμίων, προετοιμάζονται κοινές αντιδράσεις και ενέργειες κάτι που θα επικαιροποιηθεί εκ νέου εάν και εφόσον την Πέμπτη, οι αποφάσεις παραμένουν ίδιες.”

The post ΟΛΣΑ: “Κλειστή δομή στο Μανταμάδο που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb