Η Σερραία Νικολέττα Κιορπέ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Η.Π.Α.

Η Σερραία Νικολέττα Κιορπέ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Η.Π.Α.

Σε καμπ προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Η.Π.Α. θα πάρει μέρος για δεύτερη φορά η Σερραία στην καταγωγή Νικολέττα Κιορπέ.

Το «μήλο κάτω από τη μηλιά» ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της 14χρονης Νικολέττας αφού είναι κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού Σάκη Κιορπέ που προερχόμενος από τον Άρη Σκοτούσσας είχε κάνει καριέρα με τα «λιοντάρια» τη δεκαετία του ενενήντα (119 συμμετοχές και 16 γκολ, το ένα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ!).

Η οικογένεια του Σάκη Κιορπέ στην Αμερική που έχει… πάθος με το ποδόσφαιρο

Ο Σάκης Κιορπές μετακόμισε το 1995 στις Η.Π.Α αλλά… «κουβάλησε» μαζί του την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Η Νικολέττα γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1995 και τα πρώτα της βήματα τα έκανε… κλοτσώντας μια μπάλα.

Στα βήματα του πατέρα της η Νικολέττα, εκείνος παίκτης του Πανσερραϊκού τη δεκαετία του ενενήντα, αυτή με τη φανέλα της Εθνικής ποδοσφαίρου των Η.Π.Α.

«Από μικρή αγάπησε το ποδόσφαιρο ενώ έχει ένα αριστερό… φαρμάκι» είπε με περηφάνια στην ΕΡΤ Σερρών ο Σάκης Κιορπές. Η Νικολέττα είχε πάρει μέρος και στο πρώτο καμπ επιλογής της Εθνικής ομάδας στο οποίο συμμετείχαν 60 κορίτσια. Η νεαρή Ελληνίδα ξεχώρισε με το ταλέντο της και είναι πλέον στη λίστα των 30 παικτριών που θα πάρουν μέρος στο δεύτερο καμπ που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 15 Μαρτίου στην Καλιφόρνια με σκοπό να επιλεγεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τις Η.Π.Α. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ17 που θα γίνει το 2022 στην Ινδία.

«Οι Αμερικανοί εφαρμόζουν ένα πλάνο ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου και επενδύουν σε αυτό» είπε ο Σάκης Κιορπές που πιστεύει ότι η Νικολέττα μπορεί να τα καταφέρει αφού αγαπάει παθολογικά το ποδόσφαιρο, δεν χάνει προπόνηση στην ακαδημία της και συμμετέχει σε πολλά καμπ και τουρνουά τα οποία παρακολουθούν σκάουτερ από όλο τον κόσμο.

 

www.ert.gr

Βασίλης Αναστασιάδης