Αυτοψία Κ. Αγοραστού στην παράκαμψη της Συκεώνας

Αυτοψία Κ. Αγοραστού στην παράκαμψη της Συκεώνας

Αυτοψία στο έργο της παράκαμψης Συκεώνας και στη νέα γέφυρα που κατασκευάζεται στον Ενιππέα ποταμό πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 33 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνεται η ενδοπεριφερειακή οδική σύνδεση Λάρισας – Καρδίτσας αλλά και η σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65, που αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Είναι το μεγαλύτερο και τεχνικά δυσκολότερο οδικό έργο σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ένα έργο πνοής, που λύνει το πρόβλημα της ασφάλειας σε ένα επικίνδυνο οδικό σημείο και παραδίδει σε κυκλοφορία ένα συντομότερο, ασφαλέστερο δρόμο, που επιτρέπει την άνετη κυκλοφορία και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης στην περιοχή.

« Η παράκαμψη Συκεώνας είναι ένα μεγάλο έργο που στρατηγικά σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήσαμε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 30% της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ένα πραγματικά κομβικό έργο που ολοκληρώνει με ασφάλεια την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στον οδικό άξονα Λάρισα- Καρδίτσα- Λάρισα. Περιλαμβάνει νέα οδική χάραξη σε μήκος 4,5 χλμ, μια γέφυρα στον Ενιππέα ποταμό, δύο ισόπεδες διαβάσεις και μία ανισόπεδη για το Μικρό Βουνό. Επιχειρούμε σε όλο το έργο, το τοπίο έχει αλλάξει, η χάραξη έχει ολοκληρωθεί.

Αυτή τη στιγμή, απασχολούνται επιτόπου 50 εργαζόμενοι. Ολοκληρώνουμε τους μεγάλους οδικούς άξονες γιατί η ανάπτυξη είναι και θέμα υποδομών. Χρειάζονται υποδομές και συνεργασίες. Ευχαριστώ το δήμαρχο Παλαμά Γ. Σακελαρίου και τους κατοίκους της περιοχής, γιατί χωρίς της συνεργασία τους δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει το έργο. Και αυτό είναι ένα έργο που σώζει ανθρώπινες ζωές, εξασφαλίζει ανθρώπινες περιουσίες, δίνει τη δυνατότητα της ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπων και της διακίνησης των εμπορευμάτων.
Ευχαριστώ τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, που παρακολουθούν από κοντά καθημερινά το έργο , ώστε να το αποδώσουν σύντομα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας οι εντάξεις έργων ξεπερνούν το 108% του Προγράμματος και οι συμβασιοποιήσεις φτάνουν το 50%. Και διευκρίνισε ότι «πρόκειται για νέα έργα που δίνουν τη δυνατότητα νέων θέσεων εργασίας και νέων χρημάτων στην τοπική οικονομία. Αυτή είναι η χρησιμότητα του εργαλείου του ΕΣΠΑ», τόνισε ο Περιφερειάρχης «και όχι η μεταφορά έργων που δημιουργούν ωραία εντύπωση στους δείκτες αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία. Οι δείκτες πρέπει να αντανακλούν στην κοινωνία και στον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ανθρωποκεντρική, όχι αριθμοκεντρική».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος