Πανσερραϊκός: «Πύρρειος» νίκη με ένα γκολ και τρία δοκάρια

Πανσερραϊκός: «Πύρρειος» νίκη με ένα γκολ και τρία δοκάρια

Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημήτρη Γκούρτσα στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πανσερραϊκός κατέκτησε την 14η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας 1-0 την Ένωση Αλεξανδρούπολης για την 19η αγωνιστική της Γ εθνικής.

Οι «κόκκινοι» παραμένουν πρώτοι και αήττητοι με διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο Νέστο και δέκα από τον τρίτο Πανδραμαϊκό.

«Πύρρειος» νίκη

Η νίκη του Πανσερραϊκού κόντρα στην Ένωση Αλεξανδρούπολης αποδείχθηκε «πύρρειος» για τους «κόκκινους» αφού οι δύο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί  του έγιναν αναγκαστική αλλαγή και αποχώρησαν τραυματίες. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου για τον Θανάση Γιανναράκη που αν επιβεβαιωθούν θα αφήσουν εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα τον Κομοτηναίο αμυντικό. Μια σημαντική απώλεια για τον Πανσερραϊκό αφού ο νεαρός με την έλευση του Άγγελου Διγκόζη, αναγεννήθηκε, κέρδισε με το σπαθί του τη  φανέλα του βασικού και στα προηγούμενα έντεκα παιχνίδια είχε δέκα 90λεπτα και μόνο σε έναν αγώνα αν και ξεκίνησε βασικός δεν τον ολοκλήρωσε (με το Νέστο) λόγω αποβολής του. Τραυματίας αποχώρησε και ο Συρίλ Καλί (ένιωσε ένα σφύξιμο) με τον Άγγελο Διγκόζη να αναγκάζεται να τοποθετήσει ως κεντρικό αμυντικό τον Αλέξανδρο Ζέρη.

Το γκολ της νίκης

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 29ο λεπτό όταν ο Δημήτρης Γκούρτσας αφού πήρε την μπάλα από τον Γιώργο Γεωργιάδη, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σταύρο Μαυρομάτη, ο διαιτητής Θανάσης Μπουτσίκος υπέδειξε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο αρχηγός του Πανσερραϊκού που έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα (είναι 1ος στον όμιλο μαζί με τον Γιώργο Μπερούκα του Πανδραμαϊκού). Τα «λιοντάρια» είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ με κεφαλιά του Γιώργου Γεωργάδη στο 57ο, κεφαλιά του Συρίλ Καλί στο 58ο, σουτ του Γιώργου Γεωργιάδη στο 85ο και του Δημήτρη Γκούρτσα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

«Σκληρό καρύδι» η Ένωση

Έχοντας το κίνητρο που έχουν όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον μεγάλο Πανσερραϊκό στην ιστορική του έδρα η Ένωση Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε ανταγωνιστική στο σημερινό παιχνίδι. Η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη πίεζε ψηλά παίζοντας επιθετική άμυνα, οι παίκτες της έπεφταν με δύναμη και πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, απείλησαν σε δύο περιπτώσεις την εστία του Κώστα Τεντζέρη αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στους Σερραίους.  Η πρώτη… απειλή ήταν στο 35ο όταν το δυνατό σουτ του Σεβαστού Γκαβανόζη εξουδετέρωσε ο Κώστας Τεντζέρης διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Απόστολος Αποστολόπουλος έδιωξε την μπάλα πριν κάποιος επιθετικός των φιλοξενουμένων την στείλει στα δίχτυα. Εξαιρετικός ήταν και ο τερματοφύλακας της Αλεξανδρούπολης Σίμος Συνοδινός που εκτός από τα σωματικά του προσόντα διακρίθηκε και για τις επεμβάσεις του (έχοντας κάνει μάλιστα λίγες προπονήσεις λόγω ότι υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία). Η δεύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν στο 80ο όταν μετά από πλασέ του Γιώργου Λαζαρίδη, ο Γιώργος Παπαβασιλείου σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας της ομάδας του απομάκρυνε την μπάλα.

Τα τρία δοκάρια

«Έσπασε» τα δοκάρια ο Πανσερραϊκός στο παιχνίδι με την Ένωση Αλεξανδρούπολης. Ο… «χορός» των δοκαριών ξεκίνησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Γεωργιάδη από τα αριστερά, ο Κόντσι έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε το σώμα αμυντικού παίκτη της Αλεξανδρούπολης και μετά την επέμβαση του Σίμου Συνοδινού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Στο 90ο ο Θεοχάρης Ψάλτης εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» έξω από την μεγάλη περιοχή της Ένωσης Αλεξανδρούπολης με την μπάλα να βρίσκει στη συμβολή των δοκών. Στις καθυστερήσεις κι ενώ οι «κόκκινοι» είχαν χάσει κι άλλες ευκαιρίες, σε μια φάση διαρκείας ο Γιώργος Παπαβασιλείου έκανε σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Συνοδινού.

Ντεμπούτο Σουλεϊμάν Όμο

Την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του Πανσερραϊκού έκανε το Σουλεϊμάν Όμο. Ο 34χρονος Νιγηριανός ήταν στην αποστολή και κλήθηκε στο 40ο να πάρει τη θέση του Γιανναράκη στο κέντρο της άμυνας. Στα πλάνα του Άγγελου Διγκόζη ήταν ο πολύπειρος αμυντικός να πάρει  λίγο χρόνο συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι αφού προέρχεται από εξάμηνη αποχή (είχε να παίξει από τις 5 Μαΐου από το παιχνίδι Λεβαδειακός-ΑΕΚ), πήρε όμως το ρίσκο και αυτός τον δικαίωσε αφού με την εμπειρία του βοήθησε στο διάστημα που αγωνίστηκε κι έδειξε να μπαίνει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Άλλωστε ο Όμο γνωρίζει πολύ καλά τον Άγγελο Διγκόζη ενώ με τον Γιάννη Γκιόκα έκανε και ατομικές προπονήσεις.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Α. Διγκόζης): Τεντζέρης, Αποστολόπουλος, Ζέρης, Καλί (68ο λ.τ. Μπάρδας), Γιανναράκης (40ο  λ.τ. Όμο), Τριανταφύλλου, Πτηνόπουλος (62ο  Παπαβασιλείου), Ψάλτης, Γκούρτσας, Γεωργιάδης (87ο Διγκόζης), Κόντσι

ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ν. Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Δορουγενίδης, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Κομεσίδης, Πατσιώρας, Γκαβανόζης, Μπαρμπαγιάννης (70ο  Λαζαρίδης), Γκαϊτατζής, Μαλτέζος (31ο λ.τ. Μάζης), Καρακασίδης (67ο  Καβατζικιώτης)

Φώτο: serressport.gr

www.ert.gr

Βασίλης Αναστασιάδης