Πτολεμαΐδα: Φορείς και Συνδικάτα αντιδρούν με κινητοποιήσεις στην επίσκεψη Χατζηδάκη

Πτολεμαΐδα: Φορείς και Συνδικάτα αντιδρούν με κινητοποιήσεις στην επίσκεψη Χατζηδάκη

Παραστάσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την έλευση στην περιοχή του Υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή  Χατζηδάκη ο οποίος θα συνοδεύεται  από κυβερνητικό κλιμάκιο και την Διοίκηση της ΔΕΗ, εξήγγειλαν φορείς, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Συνδικαλιστικά Σωματεία, που αντιδρούν στην Απολιγνιτοποίηση.

Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος» στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε κινητοποίηση για σήμερα στις 2.30 μετά το μεσημέρι στην υπό κατασκευή Μονάδα Πτολεμαΐδα V στην οποία και θα μεταβεί ο υπουργός Ενέργειας, ενωρίτερα θα επισκεφθεί το Νότιο Πεδίο, ενώ, το Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δ. Μακεδονίας προγραμμάτισε ανάλογη εκδήλωση, στον ίδιο χώρο, για τις 3 μετά το μεσημέρι.

Στις 7.30 το απόγευμα ο Κωστής Χατζηδάκης θα προσέλθει στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» όπου  η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν Δ θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της και θα είναι ο κύριος Ομιλητής. Στον ίδιο χώρο, αύριο Σάββατο, με αφορμή τη διεξαγωγή ημερίδας και  θέμα «Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Δ. Μακεδονίας» παρουσία και του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη  Γεωργιάδη, στις 3.30 μετά το μεσημέρι, ο «Σπάρτακος» το Εργατικά Κέντρα Πτολεμαΐδας και Κοζάνης,  πλήθος Συνδικαλιστικών Σωματείων της ΔΕΗ, φορείς από τη Δ Μακεδονία, σχετική απόφαση συμμετοχής έλαβε και το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, καλούν τους εργαζόμενους και το Λαό της ευρύτερης περιοχής να δώσουν το παρόν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 μ μ έξω από το χώρο διοργάνωσης της ημερίδας «με έναν και μοναδικό σκοπό: Να αποτρέψουμε τον βίαιο  στραγγαλισμό της περιοχής». Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr

Θωμάς Νασιάδης