Ρομπότ μπάρμαν σερβίρει κοκτέιλ σε ένα λεπτό!

Perierga.gr - Ρομπότ μπάρμαν σερβίρει κοκτέιλ σε ένα λεπτό!

Μια αλυσίδα εστιατορίων στο Τόκιο άνοιξε μια μικρή παμπ σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, με μπάρμαν… ένα ρομπότ.

Το μαγαζί λέγεται Zeroken Robo και άνοιξε στις 23 Ιανουαρίου ενώ θα λειτουργήσει μέχρι τις 19 Μαρτίου, ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος που εξετάζει πώς ανταποκρίνονται οι πελάτες στην εξυπηρέτησή τους από μια μηχανή αντί ενός ανθρώπου. Οι πελάτες θα πληρώνουν πρώτα τα ποτά τους σε ένα αυτοματοποιημένο μηχάνημα και έπειτα θα λαμβάνουν μια απόδειξη με κώδικα QR, την οποία θα σκανάρει το ρομπότ για να τους ετοιμάσει το ποτό που θέλουν.

Το ρομπότ χρειάζεται περίπου 40 δευτερόλεπτα για να γεμίσει ένα ποτήρι με μπύρα και σχεδόν ένα λεπτό για να ετοιμάσει και να σερβίρει ένα κοκτέιλ. Με το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού της χώρας να είναι άνω των 65 ετών, οι ελλείψεις των εργαζομένων έχουν γίνει συνήθεις στην Ιαπωνία για αυτό και η εταιρία QBIT Robotics δίνει τη λύση κατασκευάζοντας ρομπότ-μπάρμαν. Στον κλάδο της εστίασης προβλέπεται ότι η έλλειψη εργαζομένων θα φτάσει μέχρι τους 380.000 μέχρι το 2025.

Το ρομπότ μπάρμαν κοστίζει περίπου $ 82.000, δηλαδή όσο κοστίζει κι ένας εργαζόμενος για τρία χρόνια στον εργοδότη.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση