Γ. Γεραπετρίτης: «Συνεχείς αφαιρέσεις βαθμών σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας»

Αφαίρεση βαθμών σε υποθέσεις πολυϊδιοκτησίας προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Αφού έκανε λόγο για άκρως εποικοδομητικές συζητήσεις που είχε στην Ελβετία με τους αξιωματούχους των FIFA/UEFA, ο κυβερνητικός παράγοντας στάθηκε ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνεται πολυϊδιοκτησία μεταξύ ομάδων.

Για πρώτη φορά έβαλε ένα νέο δεδομένο στην ατζέντα, υπογραμμίζοντας ότι όσο υφίσταται πολυϊδιοκτησία, σε κάθε αγώνα των εμπλεκόμενων θα υποβάλλονται ποινές, με αποτέλεσμα η ομάδα που τιμωρείται θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία και θα υποβιβάζεται.

«Από τη στιγμή που θα επιβληθεί κύρωση από το αρμόδιο όργανο, θα πρέπει αυτομάτως να πάψει η πολυϊδιοκτησία» ξεκαθάρισε, σε διαφορετική περίπτωση «θα επιβάλλεται διαρκώς η ποινή αφαίρεσης βαθμών.»

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι δεν θα υπάρξει διευθυντήριο των ξένων συνομοσπονδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ξεκαθάρισε πως μετά τις συζητήσεις που έγιναν επί ελβετικού εδάφους, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα καταθέσει τις προτάσεις της στην ελληνική πλευρά, αλλά αυτή που θα νομοθετήσει θα είναι η κυβέρνηση και κανείς άλλος.


Αφήστε μια απάντηση