Αποβολή ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν δεχθούν το μνημόνιο με UEFA και FIFA

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη το βράδυ οι διήμερες επαφές του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ολοκλήρωσε τις διήμερες επαφές με την UEFA και την FIFA και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διαπιστώθηκε συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ξεκαθαρίζεται ότι αν υπάρξει παραβίαση των κανόνων τότε θα αποβληθούν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πάντα με βάση τις ίδιες «πηγές», επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και της FIFA, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήγουν σε μια υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων και κανόνων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική «διαρροή» η UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε δέσμευση πως οι συγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.

Όπως προαναφέραμε η κυβερνητική πλευρά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της εφαρμογής των κανόνων, επισημαίνοντας πως αν παραβιαστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, τότε θα υπάρξει αποβολή των ομάδων από τις διοργανώσεις της UEFA.

Μένει να ξεκαθαριστεί πώς θα εφαρμοστεί το «μνημόνιο» συνεργασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή.


Αφήστε μια απάντηση