Συνδικάτο Μετάλλου: Πικετοφορία και συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Συνδικάτο Μετάλλου: Πικετοφορία και συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 31 Φλεβάρη,  την Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ενώ παράλληλα έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στην συνέλευση συζητήθηκαν τα προβλήματα των μεταλλεργατών στους χώρους δουλειάς καθώς και το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Μέσα από τις εισηγήσεις των μελών της Διοίκησης αποκαλύφθηκε η απάτη της κυβέρνησης, ότι δήθεν όλοι οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν “αυξήσεις” ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Στεργίου Κώστας, «Ο νέος νόμος που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί άθικτο τον πυρήνα του ν. Κατρούγκαλου. Είναι φτιαγμένος να ταιριάζει γάντι στις ανάγκες των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων της χώρας. Καθιερώνει τις συντάξεις πείνας και διατηρεί τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Ειδικά ένας νέος συνάδελφος, ελαστικά εργαζόμενος, μισοάνεργος, πως θα μπορέσει να συμπληρώσει τα 42 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας;» Σύσσωμη η Γενική Συνέλευση αποφάσισε απεργιακή απάντηση όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο καθώς και την συμμετοχή στην πικετοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 6.30μμ στον Άγιο Νικόλαο.

Παράλληλα στην συνέλευση συζητήθηκαν τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα τόσο πανελλαδικά όπως στη ΛΑΡΚΟ όπως και στην περιοχή μας, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και την εντατικοποίηση της εργασίας από την εργοδοσία. Το Συνδικάτο Μετάλλου έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις και καταγγελίες τα προηγούμενα χρόνια διεκδικώντας ΜΑΠ για όλους τους συναδέλφους μεταλλεργάτες σε όλους τους χώρους δουλειάς αλλά και ελέγχους των μέτρων ασφαλείας από τις Μεικτές Επιτροπές. «Προϋπόθεση βέβαια όλων των παραπάνω είναι η υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο του Μετάλλου και υλοποίηση του πάγιου αιτήματός μας για ένταξη όλου του κλάδου στα Βαρέα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γραμματέας του Συνδικάτου.

Τέλος, στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκε η «αμυντική» Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, μια συμφωνία που εμπλέκει πιο βαθιά την χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, μετατρέπει την χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη επιθέσεων, στο όνομα της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης. Η ταμίας του Συνδικάτου ανέφερε: «Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα εγκατάστασης πυρηνικών στη χώρα μας, την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ, στη Σαουδική Αραβία (μαζί με τους πυραύλους «Πάτριοτ»), αλλά και στη Λιβύη.  Απορρίπτουμε το ψευτοδίλημμα “συμβιβασμός – υποταγή ή πόλεμος” για τα ελληνοτουρκικά, που έχει να κάνει με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για παζάρια και συμβιβασμούς ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη που θα ανοίξουν νέες πληγές, χρησιμοποιώντας και το  Δικαστήριο της Χάγης.»

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση