Κοζάνη: Άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης του Κορωνοϊού στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Κοζάνη: Άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης του Κορωνοϊού στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Άσκηση  προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV, θα πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στο «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας στις 9 το πρωί.

Στο Μποδοσάκειο,  που βρίσκεται μεταξύ των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωναϊό, θα εφαρμοστεί σενάριο συγκεκριμένων ασκήσεων που  θα αφορά στον πλήρη έλεγχο και στον επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού, από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ καθώς και την υποδοχή του στο Νοσοκομείο.

Την άσκηση διοργανώνει το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο του ευρύτερου ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεών του, αλλά και των εμπλεκομένων δομών υγείας σχετικά με την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων.

Η πρώτη άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και η δεύτερη θα λάβει χώρα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Οι δύο ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV, πραγματοποιούνται  υπό την επιτήρηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου  Παπαευσταθίου, κλιμακίου του Κέντρου Επιχειρήσεων ΕΚΑΒ αλλά και εκπροσώπων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα αξιολογηθεί η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης αλλά και η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής αλλά και υποδοχής των ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού 2019-nCoV σε συνδυασμό με την επικοινωνία και τη συνεργασία των εμπλεκομένων δομών και υπηρεσιών όπως είναι μεταξύ άλλων το ΕΚΑΒ, τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων,οι Επιτροπές Λοιμώξεων Νοσοκομείων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Δέσποινα Αμαραντίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση