Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 94-69

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν με 8 παίκτες αφού Ρότσεστι και Σπανούλης τραυματίστηκαν, οι γηπεδούχοι μύρισαν… αίμα και τους «κατασπάραξαν» στο δεύτερο ημίχρονο υποχρεώνοντάς τους σε βαριά ήττα. Την Πέμπτη με την ΤΣΣΚΑ οι Πειραιώτες, οι οποίοι αρχίζουν και αποχαιρετούν σιγά σιγά 8άδα στην Ευρωλίγκα.

Σε κανέναν δεν μπορείς να κόψεις το δικαίωμα στο να ελπίζει. Όταν όμως ξεκινάς ένα ματς με 10 παίκτες και στην πορεία του χάνεις δύο ακόμα (Ρότσεστι-Σπανούλη) δεν γίνεται να περιμένεις τίποτα περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός έπεσε αμαχητί στο Κάουνας, χάνοντας με 94-69 από την Ζαλγκίρις, σε ένα ματς που δεν μπόρεσαν ποτέ να το διεκδικήσουν, όντας από το ξεκίνημα πίσω στο σκορ και χάνοντας κατά κράτος την μάχη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μένει με μόλις 8 ετοιμοπόλεμους παίκτες στο ματς!

Οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να φανούν ανταγωνιστικοί υπό αυτές τις συνθήκες, τα κενά ήταν δυσαναπλήρωτα και οι Λιθουανοί όσο μύριζαν… αίμα, τόσο έκαναν πάρτι απέναντι στην ελληνική ομάδα.

Το τελικό σκορ μιλάει από μόνο του. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκέφτεται πια την επόμενη μέρα και τίποτα περισσότερο. Μοναδικός που διασώθηκε ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους και ο Μιλουτίνοφ με 8 και 13 ριμπάουντ. Μοναδικό θετικό το ντεμπούτο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην Ευρωλίγκα, με τον μικρό να παίζει για 3:14.

Σχετικά με το ματς, τα τρωτά σημεία του Ολυμπιακού σημάδεψε ο Σάρας από την αρχη του παιχνιδιού.  Τις άμυνες του Σπανούλη και του Ρότσεστι στην περιφέρεια, αλλά και τον Βεζένκοφ στο «4». Οι Πειραιώτες με ξεσπάσματα έμεναν κοντά στο σκορ και την στιγμή που προσπέρασε με 14 η Ζαλγκίρις, απλά της μείωσαν την διαφορά μένοντας στους 9 στο ημίχρονο (46-37) με τον Βούλγαρο φόργουορντ να κάνει την δουλειά στην επίθεση για την ομάδα του.

Από τη στιγμή που τέθηκε off ο Ρότσεστι και ο Σπανούλης οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, δεν υπήρχε καμία σωτηρία για τους Ερυθρόλευκους. Ο Ουόλκαπ έστειλε την διαφορά στους 17 με ένα μακρινό τρίποντο και κάπου εκεί η γιορτή έλαβε τέλος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Η ΑΜΥΝΑ

Με τον Σπανούλη για οδηγό,  οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν 5 πόντους από τον αρχηγό και το ματς έφτασε στο 4-7. Το ζητούμενο ήταν όμως πως οι Λιθουανοί προσάρμοσαν απευθείας την άμυνα επάνω του. Για αυτό «χτυπώντας» το μαρκάρισμά του, έτρεξαν ένα 9-0 σερί (Ουλανόβας και Μιλάκνις) για να προηγηθούν με 13-7 στο Κάουνας. Ο Μπόλντγουιν και ο Ρούμπιτ ήταν ο λόγος για το 13-11, με τον Γκέμπεν να δημιουργεί προβλήματα στην ρακέτα, με τον Ουλανόβας να στέλνει το παιχνίδι στο 18-11 με σερί πόντους.

Δύο σερί τρίποντα από τον Παπανικολάου και τον εξαιρετικό Ρούμπιτ έστειλαν στον πόντο την διαφορά, με τους Λιθουανούς να μπαίνουν στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα 5 πόντων (22-17).

Η Ζαλγκίρις επέστρεψε στο παρκέ και «χτύπησε» σε κάθε αδυναμία του Ολυμπιακού. Στο ποστ με τον Βεζένκοβ, στην περιφέρεια με τον Ρότσεστι, στην… ατολμία του Κόνιαρη στην επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ματς να εκτοξευχθεί αρχικά στο 27-17 από το κάρφωμα του Λεντέι.

Ο Βεζένκοβ μείωσε στους 7, όμως με τον Πολ και πάλι εκτός πνεύματος αγώνα, οι Λιθουανοί ξέφυγαν με 14 πόντους μετά από το τρίποντο του… μαινόμενου Ρίβερς (2/2 ήδη).

Επιστρέφοντας από το τάιμ άουτ, το αναγκαστικό του Μπαρτζώκα γιατί το ματς είχε ξεφύγει, ο Ρότσεστι επιτέθηκε, ο Πολ… σιγοντάρισε και ο πρώτος από το τρίποντο βοήθησε ώστε η διαφορά να πέσει στους 8 πόντους (39-31).

Οι δύο ομάδες κακοποίησαν σε εκείνο το διάστημα το μπάσκετ, από τις βολές βρήκαν σκορ, με την Ζαλγκίρις να παίρνει τα σφυρίγματα που της… αναλογούσαν ως γηπεδούχος και να προηγείται με 44-33 με τον Λεντέι.  Με τον ίδιο τρόπο ο Βεζένκοφ βοήθησε την ομάδα του και έληξε το πρώτο μισό του παιχνιδιού με το σκορ στο 46-37.

ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Αν έχει τύχει διάβαινε λένε και όχι άδικα για τον Ουόλκαπ, αφού απλά… πετώντας την μπάλα  πέτυχε το τρίποντο για το  49-37, την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι έχασαν και τον Ρότσεστι από τραυματισμό! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 54-41 μετά από τρίποντο του Μιλάκνις, με τον Λιθουανό να σκοράρει και για το 57-43 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Ο Μπαρτζώκας είδε και τον Σπανούλη να ταλαιπωρείται από τραυματισμό και τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Ο Γιακουμπάιτις σκόραρε για το 59-45 και ο Ουόλκαπ  έστειλε την διαφορά στους  17 πόντους και γρήγορα αυτή ξέφυγε πάνω από τους 20.

Ο Ουλανόβας με βολές έπειτα από φάουλ και τεχνική ποινή του Μπαρτζώκα πραγματοποίησε το 69-45, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 69-48 μετά από καλάθια του Βεζένκοφ, χωρίς πάντως να υπάρχει γυρισμός.

Η Ζαλγκίρις κατέβασε το πόδι από το γκάζι, ο Μιλουτίνοφ πήρε μπάλες στα χέρια του και την βοήθεια του Μπόλντγουιν κατέβασε την διαφορά κάτω από τους 20. Ο Αμερικανός μάλιστα μείωσε σε 77-60 με τον Βεζένκοφ να πραγματοποιεί το 77-62, αλλά μετά το τάιμ άουτ του Σάρας και τις φωνές του για την χαλάρωση, η Ζαλγκίρις έστειλε το παιχνίδι στο 85-62, βάζοντας τέλος στο ματς.

Τα πράγματα ήταν απλά πια, ο Μπαρτζώκας πέρασε στο ματς τον μικρό Νικολαΐδη για να πάρει το βάπτισμα πυρός στην διοργάνωση και απλά περίμενε το τελικό αποτέλεσμα που ήρθε με το σκορ στο  94-69 και τη βαριά ήττα των Ερυθρόλευκων στο Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 46-37, 69-48, 94-69


Αφήστε μια απάντηση