Βουλή: Αντιπαράθεση Τζανακόπουλου-Μηταράκη για τα επεισόδια στην Λέσβο (video)

Βουλή: Αντιπαράθεση Τζανακόπουλου-Μηταράκη για τα επεισόδια στην Λέσβο (video)

Αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη για το προσφυγικό και το καθεστώς για τις ΜΚΟ.

Ο κ. Μηταράκης, αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας, υπογράμμισε ότι «πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Κατά συνέπεια, τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, επιστροφών όσων δε δικαιούνται άσυλο και τη λειτουργία κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων. Είναι επίσης αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δε συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου. Άμεσα ενισχύσαμε τα μέτρα φύλαξης και, όπως είπα χθες, ερευνούμε το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος από την πλευρά του έριξε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τα γεγονότα στην Μόρια, προειδοποιώντας πως όσα έγιναν μπορούν να πυροδοτήσουν ακραίες καταστάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος τόνισε πως ανάμεσα στις οικογένειες που έρχονται στην Ελλάδα, φθάνουν και άτομα 25 χρόνων για τους οποίους κανείς δεν ξέρει από που προέρχονται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση