Βραζιλία: Η απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ κίνητρο στην εκστρατεία κατά της ομοφοβίας

Ο αδόκητος χαμός του Κόμπι Μπράιαντ αποτελεί κίνητρο για μια εκστρατεία κατά της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας.

Ο Μπράιαντ φορούσε το Νο 24 στους Λέικερς και ο θάνατός του έχει ανοίξει ξανά τη συζήτηση, για έναν αριθμό φανέλας που συχνά αποφεύγεται από τους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας, λόγω των αντι-ομοφυλοφιλικών προκαταλήψεων.

Ο αριθμός 24 αντιπροσωπεύει το ελάφι σε ένα παράνομο αλλά δημοφιλές παιχνίδι αριθμών της Βραζιλίας. Το ελάφι έχει συσχετιστεί εδώ και πολύ καιρό στη Βραζιλία με την ομοφυλοφιλία και πολλές ομάδες και παίκτες προτιμούν να μην χρησιμοποιούν το Νο 24 για να αποφύγουν το συσχετισμό.

Τώρα, η ομάδα Μπαΐα και το περιοδικό ποδοσφαίρου Corner άρχισαν εκστρατεία για να τερματίσουν το στίγμα. Το Corner ξεκίνησε με το hashtag # PedeA24 ή Ask for 24 με φωτογραφίες από διαφορετικές φανέλες που φέρουν τον αριθμό. Η εκστρατεία υποστηρίχθηκε από πολλούς από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της Βραζιλίας, που μοιράστηκαν τις εικόνες και το hashtag.

Η Μπαΐα δήλωσε ότι οι παίκτες της θα φορέσουν τη φανέλα με το Νο 24 για να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό κι ενθάρρυνε άλλους συλλόγους να πράξουν το ίδιο.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει ένα κανάλι για να τονίσει την χειρότερη εικόνα της κοινωνίας μας, όπως ο ρατσισμός, η επιθετικότητα, η βία και η μισαλλοδοξία, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους, για τον πολιτισμό, την αγάπη, την ευαισθησία και τη βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπαΐα, Γκιλιέρμε Μπελιντάνι.


Αφήστε μια απάντηση