Τρίπολη: Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι, τιμήθηκε η αριστεία

Τρίπολη: Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι, τιμήθηκε η αριστεία

Με μότο «εκεί που κάποιοι συνάντησαν βουνά, εσύ είδες κορυφές», η Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πραγματοποίησε την εκδήλωση με τίτλο «η μεγάλη στιγμή για την παιδεία».

Η τελετή βράβευσης των 64 κορυφαίων, τέως μαθητών, τριών, νυν φοιτητών, τριών, της Πελοποννήσου (πλην Αχαίας), συγκίνησε άπαντες, στην Τρίπολη.

Η επιβράβευση και η αναγνώριση της προσπάθειας, του κόπου, του μόχθου,της συνέπειας, της οργάνωσης, του ξενυχτιού, του δημιουργικού άγχους, και της επιτυχίας, απέσπασε καθολική αποδοχή απ’ τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης.

Οι γονείς-συμπαραστάτες- καμάρωσαν τα βλαστάρια τους.

Τα τελευταία, μοίρασαν χαμόγελα, την ίδια στιγμή, που όλο το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, χειροκροτούσε θερμά τους κορυφαίους.

Τιμήθηκαν 64 παιδιά (10 απ’ την Αρκαδία, 9 απ’ την Αργολίδα, 12 απ’ την Ηλεία, 14 απ’ την Κορινθία, 6 απ’ την Λακωνία και 13 απ’ την Μεσσηνία).

Συνολικά, 64 σχολεία της Πελοποννήσου είχαν παιδιά που τιμήθηκαν απ’ την τράπεζα.

Απ’ τους 64 νέους και νέες, 23 πέρασαν σε ιατρική και σχολές υγείας, 18 σε νομική και ανθρωπιστικές σχολές, 5 σε οικονομικές και σχολές πληροφορικής, 12 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών και 6 σε στρατιωτικές σχολές.

Συγχρόνως, τιμήθηκαν με αναμνηστικά και τα σχολεία που φιλοξένησαν παιδιά, που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και τα μεγαλύτερα μόρια εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Τους κορυφαίους των αρίστων δηλαδή.

Αυτά ήταν:

2ο γενικό λύκειο Άργους, 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης, 3ο γενικό λύκειο Σπάρτης, γενικό λύκειο Λεχαινών, 4ο γενικό λύκειο Καλαμάτας και 1ο γενικό λύκειο Κιάτου.

Η εκδήλωση της παιδείας, έγινε φέτος για 17η χρονιά απ’ την τράπεζα. Στόχος της, όπως είπαν και τα στελέχη της: «η προτεραιότητα στους νέους που προσπαθούν και ξεπερνούν τον εαυτό τους».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς