Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ Λάρισας στην Πυροσβεστική

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ Λάρισας στην Πυροσβεστική

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τ. Τσαπλέ, μελος της Κ.Ε. του ΚΚΕ επισκέφτηκε την πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και νσυναντήθηκε με το Δ.Σ. του Σωματείου των πυροσβεστών. Παρέδωσε την έκδοση της Επιτροπής της Κ.Ε. για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας με τον τίτλο «Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη βουλή για τις ένοπλες δυνάμεις & τα σώματα ασφάλειας».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «συζητήθηκαν επίσης, τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, πως οι συνεχόμενες μεταθέσεις συναδέλφων τους, τα σοβαρά ζητήματατου εξοπλισμού που συνεχίζει και μετά την κρίση να αποτελεί ατομική υπόθεση του πυροσβέστη, το μισθολόγιο το οποίο δίνει μια αύξηση 50 ευρώ μετά από 26 χρόνια υπηρεσίας άλλα και τα σοβαρά ζητήματα των κενών οργανικών θέσεων στο νόμο Λάρισας όπου σήμερα φτάνουν στις 58.
Η συζήτηση με τα μέλη του Δ.Σ στράφηκε και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και το νομοσχέδιο, όπου ο πρόεδρος ανέφερε ότι βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. Το νομοσχέδιο αυτές τις μέρες βρίσκεται στις επιτροπές της βουλής, όπου θα προσθέσει και άλλα προβλήματα και δυσλειτουργίες σε επίπεδο συντονισμού και όχι μόνο. Οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνεχίσουν να λειτουργούν με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς προσωπικό, μέσα και υποδομές.
Επίσης, στιγματίστηκε η υποβάθμιση ακόμα περισσότερο του Πυροσβεστικού Σώματος, με ταυτόχρονη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των πυροσβεστών και την παγιοποίηση αντεργατικών ρυθμίσεων με την επέκταση της κινητικότητας. Τα μέληντου ΚΚΕ εξέφρασαν προς το Δ.Σ. την πάγια θέση του κόμματος για τη στήριξη των δικαίων αιτημάτων των πυροσβεστών.
Στο τέλος μοιραστήκαν ανακοινώσεις με τη θέση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία και την επικύρωση της συμφωνίας των ελληνοαμερικανικών βάσεων στη χώρα μας».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος