Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών

Κοινή συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Σ.Δ.Ο.Ε. για υπόθεση εντοπισμού και κατάσχεσης πάνω από (1,25) τόνων κατεργασμένης κάνναβης

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη:

«Η συνεργασία των Αρχών επιβολής του Νόμου αποτελεί το καλύτερο αντίμετρο απέναντι στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Η συμμετοχή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και στο Ντουμπάι και τις Διωκτικές Αρχές Σαουδικής Αραβίας σε διυπηρεσιακή επιχείρηση είχε σαν αποτέλεσμα την αποδόμηση συγκεκριμένων διεθνικών κυκλωμάτων και ειδικότερα την κατάσχεση -1- τόνου -257- κιλών και -535- γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης.

κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με διά θαλάσσης μεταφορά ναρκωτικών ουσιών σε εμπορευματοκιβώτιο, έδειξε ότι το τελευταίο προερχόμενο από Βηρυτό είχε σαν τελικό προορισμό την Λιβύη με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά ( TRANSIT ), όπου επετεύχθη ο εντοπισμός του, ακολούθησε η δέσμευσή του και ο καθολικός του έλεγχος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», το οποίο είχε φορτωθεί στο πλοίο « CARTAGENATRADER » είχε αναχωρήσει από την Βηρυτό την 21/12/2019, με τελικό προορισμό την Μισράτα της Λιβύης.

Κατόπιν των ανωτέρω την 16/01/2020, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας μας, στελεχών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γ΄ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, προχώρησαν στον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο μετέφερε 2.279 χαρτοκιβώτια με είδη τροφίμων στα οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες εντός πολτού από χουρμάδες και κατασχέθηκαν -6.304- συσκευασίες, περιτυλιγμένες με διάφανη μεμβράνη και αποτυπωτικό χαρτί (καρμπόν), που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους -1- τόνου και -257- κιλών.

Επισημαίνεται ότι η συνεργασία της Υπηρεσίας μας με τις λοιπές συναρμόδιες Αρχές είναι διαρκής, άμεση και ουσιώδη και έχει επιφέρει τα τελευταία έτη σημαντικές επιτυχίες στην δίωξη των ναρκωτικών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, κατά το έτος 2019, αναπτύχθηκε συνεργασία με τα εξής αποτελέσματα:

  • Κατάσχεση, την 07/01/2019, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός εμπορευματοκιβωτίου προερχόμενου από την Λατάκεια Συρίας, -750- κιλών δισκίων συνθετικών ναρκωτικών captagon, ήτοι περίπου -4.790.171- δισκίων, εντός ράβδων μολύβδου.
  • Κατάσχεση, την 26/06/2019, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός τριών (3) εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από την Λατάκεια Συρίας, όπου βρέθηκαν -33- εκατομμύρια δισκία captagon.
  • Κατάσχεση τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2019, στους Λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης στη Χώρα μας αλλά και στο Λιμένα Δυρραχίου στην Αλβανία, εντός εμπορευματοκιβωτίων, προερχόμενων από το Εκουαδόρ, -706- κιλών κοκαΐνης.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, βασιζόμενη στο τρίπτυχο :

Α) μεθοδικός στρατηγικός σχεδιασμός,

Β) δομημένη ερευνητική διαδικασία και

Γ) οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που αποδίδουν τα αποτελέσματα που έχουμε.

Σας ευχαριστώ.»

Δείτε το βίντεο από την κοινή συνέντευξη Τύπου ΕΔΩ


Αφήστε μια απάντηση