Οργανωμένο σχέδιο πίσω από το μπαράζ εμπρησμών εξετάζει η ΕΛΑΣ (video)

Οργανωμένο σχέδιο πίσω από το μπαράζ εμπρησμών εξετάζει η ΕΛΑΣ (video)

Τι κρύβεται πίσω από το μπαράζ εμπρησμών αυτοκίνητων για τρίτη συνεχόμενη νύχτα ερευνά η αστυνομία. Συνολικά 20 αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, το Πολύγωνο, τον Υμηττό και στου Φιλοπάππου.

Στο Μαρούσι στις οδούς Παγγαίου, Χαϊμαντά , Σωκράτους, και Ηροδότου, δώδεκα αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Έντρομοι οι κάτοικοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική που έσπευσε αμέσως στην περιοχή.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες. Οι δράστες χρησιμοποίησαν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, ή αυτοσχέδιους μηχανισμούς.

Έξι αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ σε ακόμη έξι προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Στο στόχαστρο των εμπρηστών κατά την διάρκεια της νύχτας μπήκαν και άλλα 8 οχήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Πολύγωνο, στον Υμηττό και στου Φιλοπάππου.

Οι αρμόδιοι εξετάζουν την εκδοχή να πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο από κάποιους που επιχειρούν να δημιουργήσουν δημιουργήσουν ζώνες ανομίες έξω από την περιοχή των Εξαρχείων μετά τις συνεχείς επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως τις νυχτερινές ώρες καταγράφονται εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές περιφερειακά και όχι στο κέντρο της Αθήνας. Τις τελευταίες 3 μέρες άγνωστοι πραγματοποίησαν ένα μπαράζ επιθέσεων βάζοντας στο στόχαστρο είτε αυτοκίνητα, είτε ΑΤΜ τραπεζών.

Είχαν προηγηθεί κάποια καλέσματα από συλλογικότητες σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που έκαναν λόγο για «εβδομάδα ανομίας» με αφορμή μεταξύ άλλων την παρουσία της αστυνομίας, το άσυλο και τις καταλήψεις κτιρίων.

Οι εμπρηστές πραγματοποίησαν χτυπήματα εκτός του κέντρου της Αθήνας και τα Εξάρχεια όπου οι επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά της εγκληματικότητας είναι καθημερινές.

Οι αρμόδιοι προσανατολίζονται να πυκνώσουν τις περιπολίες. Ηδη από την περασμένη Δευτέρα 1.500 νέοι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση και ενισχύθηκαν οι ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης όπως η ομάδα «Δίας».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ζ. Κακκαβάς, Η. Κούκος

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ