OnePlus: Μελλοντικά flagships θα ανεβάζουν τα fps από 30 στα 120 σε βίντεο

Techblog.gr

OnePlus 120Hz Fluid Display Video

Πριν λίγες ημέρες η OnePlus παρουσίασε την 120Hz Fluid Display την οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στα επερχόμενα flagships της. Λίγο αργότερα, ο CEO της εταιρείας, Pete Lau, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει πώς λειτουργεί η 120Hz Fluid Display και τη συγκρίνει με μία οθόνη 60Hz.

Το νέο MEMC chip

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η OnePlus ανέπτυξε ένα τροποποιημένο MEMC chip το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αύξησης των fps ενός βίντεο από τα 30 στα 120. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οποιοδήποτε βίντεο να εκμεταλλεύεται πλήρως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο υψηλός ρυθμός ανανέωση της 120Hz Fluid Display.

Ο CEO της εταιρείας, Pete Lau, λίγο μετά τη δημοσίευση του πρώτου βίντεο, κοινοποίησε στο Twitter ένα ακόμη βίντεο που δείχνει το νέο τροποποιημένο MEMC chip σε δράση.

Στην ουσία το νέο MEMC chip δημιουργεί νέα frame και τα προσθέτει ανάμεσα στα υπάρχοντα. Με αυτόν τον τρόπο η αναπαραγωγή των βίντεο στην 120Hz Fluid Display, και όσα smartphones της OnePlus τη χρησιμοποιούν, θα είναι πολύ πιο ομαλή.

Ο Lau, δεν αποκάλυψε τίποτα σχετικά με το πότε η εταιρεία θα κυκλοφορήσει smartphone με την 120Hz Fluid Display. Ωστόσο, φαίνεται ότι η οθόνη είναι έτοιμη και ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί στα OnePlus 8.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος