Γ. Βαρουφάκης στην ΕΡΤ: Λάθος η επίσκεψη Χάφταρ – Τι λέει για την Αικ. Σακελλαροπούλου (video)

Γ. Βαρουφάκης στην ΕΡΤ: Λάθος η επίσκεψη Χάφταρ – Τι λέει για την Αικ. Σακελλαροπούλου (video)

Στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο γραμματέας του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Χαρακτηρίζει λάθος την επίσκεψη του Στρατάρχη Χάφταρ στην Ελλάδα και επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην απόφαση του πρωθυπουργού, να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ανησυχία του ότι η εμπλοκή της Ελλάδας εξελίσσεται στο «μεγαλύτερο ίσως διπλωματικό φιάσκο των τελευταίων ετών» εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. «Αγκαλιάζοντας» τον πολέμαρχο Χάφταρ, θυμίζετε τους «υπερπατριώτες» που αγκάλιαζαν τον Κάρατζιτς τη δεκαετία του ‘90, πλήττοντας έτσι και την εικόνα της χώρας και την γεω-στρατηγική μας θέση» υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης.

Ως προς την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι σέβεται την πρόεδρο του ΣτΕ, αλλά, προσθέτει «απορρίπτουμε τη λογική των περιστρεφόμενων θυρών από την κορυφή της δικαιοσύνης στη κορυφή του πολιτεύματος»

«Η θεσμική μας εναντίωση στις περιστρεφόμενες θύρες της εξουσίας, ξέρετε δεν το βλέπουμε μόνο στην Ελλάδα αυτό, βλέπετε ότι φεύγει ο Μάριο Ντράγκι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έρχεται η Κριστίν Λαγκάρντ. Έχεις τραπεζίτες οι οποίοι λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα ως οι μεγιστοποιητές των κερδών εμπορικών τραπεζών. Δεν είναι καθόλου προσωπικό το ζήτημα. Οι περιστρεφόμενες θύρες είναι ένας θεσμός πλέον στον καπιταλισμό της κρίσης. Αν η κα Σακελλαροπούλου είναι μία τόσο καλή δικαστής, εγώ δεν μπορώ να κρίνω, τότε θα πρέπει να μείνει πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας», υποστήριξε ο γραμματέας του Μέρα 25.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ